zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Vertikální žaluzie – nejen velkoformátové stínění

Vertikální žaluzie již nejsou doménou komerčních budov, především kanceláří, ale našli svoji cestu i do rodinných domů a bytů. Je to dobře? Pojďme si o vertikálních žaluziích něco povědět a zjistit odpověď.

Vertikální žaluzie – praktičnost a elegance

Vertikální žaluzie vidíme především na administrativních budovách, kde jsou často používány v rozšířené bílé variantě. V tomto případě působí poněkud stroze a nudně. Ale jsou opravdu strohé a nudné? Patří jenom do administrativních budov? Rozhodně ne!

 

První z mnoha výhod vertikálních žaluzií je možnost zatemnit nejen velké plochy, ale také atypicky tvarované prostory, jako jsou například vertikální či horizontální oblouky, šikminy a další. Což vede k alternativním možnostem použití vertikálních žaluzií, např. optické rozdělení místnosti, látkové „dveře“ apod. Další výhodou je široké rozpětí látek, které můžete zvolit, od jednobarevných až po vzorované. Látky je možné samozřejmě kombinovat tak, jak se vám líbí a díky tomu je dokonale sladíte s vaším interiérem. Jedinou hranicí je vaše fantazie.

 

Látky se samozřejmě neliší jen barvou a vzorem. Liší se materiálem, který je použitý při výrobě. První použitou látkou je polyesterové vlákno, známe pod zkratkou PES. Polyester je vysoce odolný vůči světlu, povětrnostním podmínkám, mikroorganizmům a navíc je rychle schnoucí. Dalším typem látky je Trevira CS, která pochází z rodiny polyesterů, ovšem díky speciální výrobní technologii se řadí do tzv. nehořlavých látek, tedy látek se zvýšenou odolností vůči teplu. Tyto látky jsou preferovány v administrativních budovách. Posledním druhem látky je Glass fibre-PVC. Jedná se o kombinaci skleněného textilního vlákna a polyvinylchloridu. Tato látka je vhodná pro použití v místnostech, kde se vyskytují alergici.

Ovládání vertikálních žaluzií

Vertikální žaluzie je možné ovládat manuálně pomocí šňůrky a řetízku zároveň. Šňůrkou můžete stáhnout a roztáhnout vertikální žaluzie a řetízkem nastavujete sklon lamel.

Mohlo by vás také zajímat:



Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém dokážete jednoduše doma svépomocí napravit.

Jak vybrat správné žaluzie pro vaše okna?

Sedíte doma a dumáte, jaké stínění by bylo pro váš domov vhodné? Mrkněte se na pár rad v našem průvodci. Snáze se pak rozhodnete pro správný typ.