zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Záclony v kuchyni: čím je nahradit?

Tradičně se k zastínění kuchyně používaly záclony a závěsy, v poslední době se však trendy mění a častěji se setkáváme spíše s roletami a žaluziemi. Které z nich jsou do kuchyně vhodné? Podívejte se, jak je vybrat.

Ve stylově vybavené kuchyni nesmí chybět vhodné stínění, designové a hlavně funkční. Kvůli podmínkám, které zde převládají, jako jsou časté změny teplot a vysoká vlhkost, musí stínící technika umožnit přístup k oknu, abyste mohli větrat. Pokud vaše kuchyňské okno směřuje na jižní stranu, stínění je nezbytnost, abyste zejména v letních měsících zabránili průniku slunečních paprsků a přehřívání místnosti.

Látkové rolety či plissé?

Do dobře odvětrávaných kuchyní si můžete pořídit trendy látkové rolety. Skvělou volbou jsou látkové rolety u kterých můžete střídat intenzitu zastínění pomocí dvou pruhů látek. Dobrou volbou jsou také žaluzie plissé, jejichž výhodou je snadná montáž.

Montují se přímo na okenní křídlo, takže nemusíte vrtat otvory do stěny nad nimi. Montáž na křídlo také umožňuje sklopení a otevírání oken bez toho aniž byste žaluzii museli vytáhnout. Plisé zastíní vybranou část okna, díky níž kuchyň zůstává dostatečně osvětlena přírodním denním světlem.

Látkové rolety nedoporučujeme do kuchyní, kde je vysoká vlhkost vzduchu a problém s větráním, tam se lépe hodí třeba klasické horizontální žaluzie

látkové rolety

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak si vybrat vertikální žaluzie?

Vertikální žaluzie mají využití především pro větší plochy. Je to dáno možností použití až do šířky 5,9m a maximální plochy 12,5m2. Dnes již neplatí, že se používají jen do kanceláří.

Jaké dekorace zkrátí dlouhou zimu?

Zimní období je v plném proudu a může být ještě dlouhé. Pro mnohé z nás je vždy nekonečné, nudné, ubíjející a s počátkem března už netrpělivě vyhlížíme jaro. Ještě to budeme muset nějaký ten pátek vydržet, nicméně proč si čekání nezpříjemnit stylovou výzdobu v duchu jarní nálady již nyní?

Dřevěné žaluzie nebo hliníkové žaluzie v imitaci dřeva

Líbí se Vám krásné dřevěné žaluzie? V tomto článku Vám chceme poradit v případě, že hledáte dřevěné stínění. Máte v podstatě 2 možnosti.

Jaké jsou hlavní rozdíly u pergoly ARTOSI oproti konkurenčním bioklimatickým pergolám?

Během uplynulého roku jsme měli možnost se zúčastnit 3 velkých veletrhů a projít si tak více konkurenčních pergol. Článek nemá sloužit k hanění cizích produktů, ale k vyzdvižení výhod a kladů pergoly ARTOSI. Pokud se chystáte na koupi bioklimatické pergoly na vaši terasu a plánujete si projít více prodejců, zaměřte se na následující body.