zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Záclony v kuchyni: čím je nahradit?

Tradičně se k zastínění kuchyně používaly záclony a závěsy, v poslední době se však trendy mění a častěji se setkáváme spíše s roletami a žaluziemi. Které z nich jsou do kuchyně vhodné? Podívejte se, jak je vybrat.

Ve stylově vybavené kuchyni nesmí chybět vhodné stínění, designové a hlavně funkční. Kvůli podmínkám, které zde převládají, jako jsou časté změny teplot a vysoká vlhkost, musí stínící technika umožnit přístup k oknu, abyste mohli větrat. Pokud vaše kuchyňské okno směřuje na jižní stranu, stínění je nezbytnost, abyste zejména v letních měsících zabránili průniku slunečních paprsků a přehřívání místnosti.

Látkové rolety či plissé?

Do dobře odvětrávaných kuchyní si můžete pořídit trendy látkové rolety. Skvělou volbou jsou látkové rolety u kterých můžete střídat intenzitu zastínění pomocí dvou pruhů látek. Dobrou volbou jsou také žaluzie plissé, jejichž výhodou je snadná montáž.

Montují se přímo na okenní křídlo, takže nemusíte vrtat otvory do stěny nad nimi. Montáž na křídlo také umožňuje sklopení a otevírání oken bez toho aniž byste žaluzii museli vytáhnout. Plisé zastíní vybranou část okna, díky níž kuchyň zůstává dostatečně osvětlena přírodním denním světlem.

Látkové rolety nedoporučujeme do kuchyní, kde je vysoká vlhkost vzduchu a problém s větráním, tam se lépe hodí třeba klasické horizontální žaluzie

látkové rolety

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak vyčistit žaluzie?

Pravidelnou údržbou žaluzií nejen prodlužujete životnost vašemu stínění, ale také zabraňujete víření prachu a možným dýchacím obtížím. Čištění žaluzií nemusí být horor – přečtěte si naše rady, jak co nejefektivněji žaluzie čistit a usnadněte si práci.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?

Proč si vybrat látkové stínění?

Nebaví Vás již klasické žaluzie? Upřednostnili byste spíše něco elegantního a moderního pro Vaše okna?