zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie den a noc

Název rolety den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. Správný název je duorolety den a noc.  

Rozdíl mezi žaluziemi a roletami dělá mnohým z nás problémy. Oba typy stínění se liší, umístěním, materiálem či třeba typem. Rozdílů je samozřejmě větší množství a více si o nich můžete přečíst v článku na našem blogu. Duorolety den a noc v poslední době prudce stoupají na oblibě a to hned z několika důvodů.

rolety den a noc


Prvním z nich je již zmíněný originální pruhovaný design – látka má v sobě pruhy, vždy jeden průhledný a druhý neprůhledný. Duoroleta se proto hodí všude tam, kde chcete mít co nejdéle přírodní světlo z venku a zároveň si zachovat soukromí. Skvěle se budou vyjímat jak v kuchyni, obývacím pokoji či pracovnách, tak třeba v menších komerčních prostorech.

Na našem e-shopu najdete duorolety den a noc v plastovém a kovovém provedení či v plastovém boxu dodávaném pro montáž s horním profilem. Velmi snadné je zaměření i montáž,  o čemž se můžete přesvědčit v návodech.

Hledáte originální a přesto funkční stínění? Tak vyzkoušejte duoroletu a trošku popleťte kolemjdoucím hlavu, ať hádají, co že to vlastně máte v oknech. 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Novinka v naší nabídce - sekční garážová vrata na míru

Podzim je tu, s ním přichází chladnější počasí a s ním pomalu zazimovávání rozestavěných domů, chat a chalup. Často je s tím spojená i potřeba uzavření do teď otevřených garáží a vjezdů a promrzání místností díky starým netěsnícím vratům. Pojďte to zavčas vyřešit - máme na to lék.

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (4. díl)

Tímto dílem uzavíráme sérii článků od pana architekta Petra Brandejského. Zaměřil se na světové strany a stínění, vše doplnil názornými grafikami. Tak se vrhněte do čtení...

 

Jak vybrat stínící techniku? 1. díl

Mnoho z nás pocítí s prvními jarními paprsky slunce potřebu pořídit si stínění. Ne vždy však bývá výběr dostatečně promyšlen a my jsme poté z fungování stínící techniky spíše v rozpacích. Pojďme si říct, jak postupovat, abychom nespokojenosti předešli.

Jak si vybrat vertikální žaluzie?

Vertikální žaluzie mají využití především pro větší plochy. Je to dáno možností použití až do šířky 5,9m a maximální plochy 12,5m2. Dnes již neplatí, že se používají jen do kanceláří.