zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie den a noc

Název rolety den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. Správný název je duorolety den a noc.  

Rozdíl mezi žaluziemi a roletami dělá mnohým z nás problémy. Oba typy stínění se liší, umístěním, materiálem či třeba typem. Rozdílů je samozřejmě větší množství a více si o nich můžete přečíst v článku na našem blogu. Duorolety den a noc v poslední době prudce stoupají na oblibě a to hned z několika důvodů.

rolety den a noc


Prvním z nich je již zmíněný originální pruhovaný design – látka má v sobě pruhy, vždy jeden průhledný a druhý neprůhledný. Duoroleta se proto hodí všude tam, kde chcete mít co nejdéle přírodní světlo z venku a zároveň si zachovat soukromí. Skvěle se budou vyjímat jak v kuchyni, obývacím pokoji či pracovnách, tak třeba v menších komerčních prostorech.

Na našem e-shopu najdete duorolety den a noc v plastovém a kovovém provedení či v plastovém boxu dodávaném pro montáž s horním profilem. Velmi snadné je zaměření i montáž,  o čemž se můžete přesvědčit v návodech.

Hledáte originální a přesto funkční stínění? Tak vyzkoušejte duoroletu a trošku popleťte kolemjdoucím hlavu, ať hádají, co že to vlastně máte v oknech. 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Jak vybrat barvu lamel horizontálních žaluzií?

Interiérové horizontální žaluzie jsou stále nejčastěji užívaný způsob stínění. Chrání před sluníčkem, usměrňují světlo v místnosti a chrání soukromí. Na trhu se nabízí několik typů horizontálních žaluzií, které se od sebe liší způsobem ovládání a montáže, jsou vhodné téměř do všech typů oken. Největší vliv na vzhled žaluzií má barva lamel. Jaké jsou jejich možnosti?

 

 

Jak postavit bioklimatickou pergolu: průvodce krok za krokem pro DIY nadšence

Bioklimatické pergoly se staly symbolem moderního a udržitelného venkovního prostoru, který dokáže nabídnout nejen útočiště před sluncem, ale také příjemné místo pro odpočinek ve stínu, a to vše s ohledem na životní prostředí. Pro ty z vás, kteří preferují kvalitní a dlouhodobě udržitelné řešení, přinášíme průvodce stavbou bioklimatické pergoly z hliníku, která je součástí naší nabídky.

Získejte komfortní prostředí v podkroví díky stínění střešních oken

Jaro je v plném rozpuku, příroda se probudila k novému životu a pomalu se blíží k létu.  Nastal nejvyšší čas, kdy začít řešit ochranu podkroví před přehřátím a prudkým sluníčkem.