zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie do plastových oken? Komfort a ochrana

Žaluzií a rolet je dnes na trhu obrovské množství, nejrůznějších designů, tvarů a typů. První podstatnou otázkou při jejich výběru je, zdali je chcete mít zvenku, nebo zevnitř.

Ochrana před světlem, nebo i před horkem?

Venkovní, nebo také předokenní žaluzie mají tu nespornou výhodu, že kromě světla zachycují také teplo a v letních měsících zabrání přehřívání interiéru. Termoregulační vlastnosti venkovních žaluzií se hodí  i v zimě, kdy zabraňují únikům tepla. Oceníte také jejich zvukově-izolační vlastnosti, pokud bydlíte například na rušné ulici – zatáhnutá žaluzie totiž venkovní hluk snižuje o několik decibelů.

Ochrana plastového okna

Stažené předokenní žaluzie poskytují velice účinnou ochranu plastovým oknům před nepřízní počasí. Šetří okna také před nadměrným přehříváním a mechanickým poškozením skel. 

Pokud budovu teprve stavíte, box venkovních žaluzií můžete nechat ukrýt rovnou ve fasádě, aby byl neviditelný. I v případě, že se pro žaluzie rozhodnete dodatečně, není problém je namontovat později – box bude sice viditelný, ale žaluzie budou funkční naprosto stejně. 

Snadná montáž a pohodlná údržba

Vnitřní žaluzie jsou v porovnání s venkovními levnější a velice snadno se udržují. Účinně regulují sluneční svit a poskytují příjemnou atmosféru v jakékoliv místnosti. Můžete vybírat z široké nabídky nejrůznějších barev a materiálů a skvěle tak doplnit celkový vzhled interiéru. 

Na výběr máte nejen mezi horizontálními či vertikálními žaluziemi, ale můžete zvolit třeba také látkové, či skládané žaluzie plissé. Nejčastějším materiálem, ze kterého se žaluzie vyrábí, je hliník, ale vyzkoušet můžete také přírodní dřevěné žaluzie

Vnitřní žaluzie se tak snadno montují, že nemusíte utrácet za řemeslníka, který by to udělat za vás. Zaměření žaluzií je hračka, ke které vám stačí pouze tužka, papír a svinovací metr. A samotnou montáž zvládnete pomocí vrtačky, šroubováku, nože, nůžek a kleští během chvíle. Stačí se podívat na návod a žaluzie si připevníte sami levou zadní. 

Okna a žaluzie? Nerozlučná dvojka

Dopřejte svým plastovým oknům tu správnou ochranu a pořiďte si žaluzie. Okna déle vydrží, budou se snáze udržovat, a pokud zvolíte venkovní žaluzie, neohrozí je ani silný déšť. Stínící technika má blahodárný vliv také na kvalitu spánku, protože když spíme, potřebujeme dostatek tmy, aby si naše tělo odpočalo. Tak se nenechte rušit slunečními paprsky!

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.

ENBRA - náš spolehlivý partner pro fotovoltaiku

V dnešní době je velmi náročné si zvolit spolehlivého partnera a dodavatele v oblasti fotovoltaiky. Média jsou protkaná množstvím kauz o selhání několika společností a firem a proto je důležité najít spolehlivou a stabilní společnost. Tou je například česká společnost ENBRA. Přečtěte si více o její historii, zkušenostech a úspěších.

Nové plastové palubky ECO

Dřevěné obklady jsou krásné, ale je jim potřeba věnovat péči a průběžně se o ně starat. Tato, pro někoho obtěžující činnost odpadá v případě, kdy zvolíte obklad z plastových palubek. Plastové palubky jsou bezúdržbové, odolné a krásně vypadají. Podívejte se na naše novinky.

Bioklimatická pergola - novinka pro vaši zahradu

Trávíte hodně času na zahradě nebo na terase? Posedíte rádi se svojí rodinou nebo přáteli venku, ale nebaví vás, když vám plány kazí počasí? Pak je pro vás bioklimatická pergola ideálním řešením. Jaké jsou její přednosti?