zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Co dělat, když je zboží v balíčku poškozené?

I když se dopravní společnosti pyšní spolehlivým servisem dodání, někdy se stane, že nedodrží čas doručování, o kterém vás informovali SMS nebo mailem. V případě, že zrovna nejste doma, dopravce nechá balíček u souseda. Soused pro zachování dobrých vztahů balíček převezme a dopravci doručení potvrdí. Ale vy po rozbalení zjistíte, že produkt, na který jste se tolik těšili, je poškozen, protože s ním dopravce špatně zacházel. Co teď?

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.

Inteligentní stínící systémy: Budoucnost domácí automatizace

V dnešní době, kdy technologie neustále pokračuje vpřed, se inteligentní stínící systémy stávají neodmyslitelnou součástí konceptu chytrých domovů. Produkty od předního výrobce Somfy, lídra v oblasti automatizovaných řešení pro domácnosti, znamenají pro inteligentní stínící systémy obrovský krok vpřed. Jsou synonymem pro inovaci a komfort, které transformují každodenní život.