zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.

Novinka v naší nabídce - sekční garážová vrata na míru

Podzim je tu, s ním přichází chladnější počasí a s ním pomalu zazimovávání rozestavěných domů, chat a chalup. Často je s tím spojená i potřeba uzavření do teď otevřených garáží a vjezdů a promrzání místností díky starým netěsnícím vratům. Pojďte to zavčas vyřešit - máme na to lék.

Fotovoltaika na klíč krok za krokem

Fotovoltaika je dnes tématem řešeným na každém rohu. Řeší ji lidé v práci, přátelé, řeší ji firmy i bytové domy. Stále je to jednou z možností, jak se stát více soběstačnými a jak šetřit za energie. Pojďme se proto podívat krok za krokem, jak probíhá pořízení fotovoltaické elektrárny a co vše jejímu zprovoznění předchází.

Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.