zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Největší stálice našeho e-shopu? Horizontální žaluzie jsou opravdu HIT!

Klasické interiérové horizontální žaluzie se vyskytují snad v každé domácnosti a nejen tam. Interiérová žaluzie je cenově nejdostupnější stínicí prvek, který nikdy nevyjde z módy. Podívejte se, jaké horizontální žaluzie najdete u nás na e-shopu a proč se jim říká HIT.

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.

Z garáže až na technologickou špičku Evropy!

Psal se rok 1992 a 2 kamarádi Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali podnikat jak už to bývá v omezeném prostoru v Bolaticích...

Proč pořídit plastový plot?

Mám raději dřevo. Nesnáším plastové výrobky. Dřevo je živé, plast je mrtvý. Už jste někdy slyšeli podobné věty? Určitě ano. Já souhlasím také. Teď se na to podíváme trošku z jiného úhlu.