zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Nechte se inspirovat novými vzory látek

Pro všechny milovníky originálního stínění máme skvělou zprávu. V naší nabídce nyní najdete nové, moderní látky s originálními vzory, s dětskými motivy i větší výběr zcela zatemňujících látek. Prohlédněte si nové látky a nechte se inspirovat.

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.

Srovnání typů a uložení venkovních žaluzií: Dodatečná montáž, podomítková instalace a překladový PurBox

Venkovní žaluzie nejsou jen praktickým doplňkem moderních domů a budov, ale také významně přispívají k jejich estetické hodnotě. Výběr správného typu montáže žaluzií může mít dlouhodobý vliv na vzhled, funkčnost a údržbu vaší nemovitosti. V tomto článku se podíváme na tři hlavní metody montáže venkovních žaluzií.