zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Objednejte si pergolu teď a mějte ji na jaře mezi prvními a ještě za letošní cenu

Chystáte se na koupi hliníkové pergoly pro vaše venkovní posezení? Nepromeškejte naši momentální akci. Díky ní si zajistíte letošní cenu a ještě budete mít pergolu v příštím roce mezi prvními.

S bioklimatickou pergolou máte kontrolu nad tím, kolik světla necháte proniknout do vašeho domova

V posledních letech se bioklimatické pergoly stály velmi oblíbenými. Mnoho lidí však stále váhá nad otázkou, zda tato konstrukce nezastíní přilehlé obývací prostory. Odpověď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnou kontrolu nad tím, kolik světla do vašeho domu necháte proniknout.

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit.

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?