zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Zastínění má vliv na kvalitu spánku. Jaké zvolit?

Určitě už jste slyšeli, jaké podmínky jsou pro spánek nejlepší. Mezi ty hlavní patří dostatek tmy, přiměřená teplota a také klid. Pokud všechny tyto podmínky splníme, čeká nás plnohodnotný spánek a ráno se probudíme čilí a plní energie.

Jak si zajistit dostatek tmy?

Nejlepším řešením jsou předokenní rolety nebo venkovní žaluzie. Tento typ stínící techniky vám zajistí spánek bez světelného smogu, v létě zabrání proniknutí tepla do domu a také zmírní hluk jdoucí z ulice.

Zvolit můžete také horizontální žaluzie. Pro maximální zastínění doporučujeme připlatit si 10 % z ceny a zakoupit si žaluzie v celostínícím provedení. Celostínící systém žaluzií obsahuje více lamel, čímž se se navzájem překrývají otvory, kterými prochází páska a vodící silon. Díky tomu nedochází k průniku světla otvory.

                                                            

Jak se chránit před světlem, když máte ložnici v podkroví?

Kdo má ložnici v podkroví, určitě ví, jak dokáže měsíční svit znepříjemnit spánek. Pokud se vás tento problém týká, nejlepším řešením je pořízení roletky do střešních oken. Je-li vaše střešní okno od známého výrobce a má na rámu štítek s označením modelu, bude objednávka velice jednoduchá. Jestli štítek nemá, musíte nejdříve okno vyměřit. Potřebné návody najdete přímo u produktu.

Stínění vám ozdobí bydlení, je funkční a navíc napomáhá ke kvalitnímu spánku.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Záclony v kuchyni: čím je nahradit?

Tradičně se k zastínění kuchyně používaly záclony a závěsy, v poslední době se však trendy mění a častěji se setkáváme spíše s roletami a žaluziemi. Které z nich jsou do kuchyně vhodné? Podívejte se, jak je vybrat.

Centimetry nebo milimetry — také se občas ztrácíte?

Chystáte se objednat nové stínění, začínáte s vyměřováním rozměrů a najednou stojíte s metrem v ruce a váháte, jaký údaj vlastně zapsat do konfigurátoru? Máte v tom také zmatek?

 

 

Screenové rolety – zastínění na balkón i pergolu

Rádi odpočíváte venku na čerstvém vzduchu a tím nejlepším místem pro tento odpočinek je pro vás balkon nebo třeba pergola? Pak tu pro vás máme skvělý tip na zastínění a případně i odclonění od větru – screenové rolety.

Dotace na fotovoltaiku

Jak je to s dotacemi na fotovoltaické systémy v České republice? Jakou část nákladů vám pokryjí a kdy na ně máte nárok? Přečtěte si více v následujícím článku.