zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Zastínění má vliv na kvalitu spánku. Jaké zvolit?

Určitě už jste slyšeli, jaké podmínky jsou pro spánek nejlepší. Mezi ty hlavní patří dostatek tmy, přiměřená teplota a také klid. Pokud všechny tyto podmínky splníme, čeká nás plnohodnotný spánek a ráno se probudíme čilí a plní energie.

Jak si zajistit dostatek tmy?

Nejlepším řešením jsou předokenní rolety nebo venkovní žaluzie. Tento typ stínící techniky vám zajistí spánek bez světelného smogu, v létě zabrání proniknutí tepla do domu a také zmírní hluk jdoucí z ulice.

Zvolit můžete také horizontální žaluzie. Pro maximální zastínění doporučujeme připlatit si 10 % z ceny a zakoupit si žaluzie v celostínícím provedení. Celostínící systém žaluzií obsahuje více lamel, čímž se se navzájem překrývají otvory, kterými prochází páska a vodící silon. Díky tomu nedochází k průniku světla otvory.

                                                            

Jak se chránit před světlem, když máte ložnici v podkroví?

Kdo má ložnici v podkroví, určitě ví, jak dokáže měsíční svit znepříjemnit spánek. Pokud se vás tento problém týká, nejlepším řešením je pořízení roletky do střešních oken. Je-li vaše střešní okno od známého výrobce a má na rámu štítek s označením modelu, bude objednávka velice jednoduchá. Jestli štítek nemá, musíte nejdříve okno vyměřit. Potřebné návody najdete přímo u produktu.

Stínění vám ozdobí bydlení, je funkční a navíc napomáhá ke kvalitnímu spánku.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.

Bioklimatická pergola - novinka pro vaši zahradu

Trávíte hodně času na zahradě nebo na terase? Posedíte rádi se svojí rodinou nebo přáteli venku, ale nebaví vás, když vám plány kazí počasí? Pak je pro vás bioklimatická pergola ideálním řešením. Jaké jsou její přednosti?

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Screenové rolety

Velmi žádaným moderním prvkem zastínění jsou právě screenové rolety. Nejenže mají estetickou funkci, ale jsou také vysoce účinné.