zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Zastínění má vliv na kvalitu spánku. Jaké zvolit?

Určitě už jste slyšeli, jaké podmínky jsou pro spánek nejlepší. Mezi ty hlavní patří dostatek tmy, přiměřená teplota a také klid. Pokud všechny tyto podmínky splníme, čeká nás plnohodnotný spánek a ráno se probudíme čilí a plní energie.

Jak si zajistit dostatek tmy?

Nejlepším řešením jsou předokenní rolety nebo venkovní žaluzie. Tento typ stínící techniky vám zajistí spánek bez světelného smogu, v létě zabrání proniknutí tepla do domu a také zmírní hluk jdoucí z ulice.

Zvolit můžete také horizontální žaluzie. Pro maximální zastínění doporučujeme připlatit si 10 % z ceny a zakoupit si žaluzie v celostínícím provedení. Celostínící systém žaluzií obsahuje více lamel, čímž se se navzájem překrývají otvory, kterými prochází páska a vodící silon. Díky tomu nedochází k průniku světla otvory.

                                                            

Jak se chránit před světlem, když máte ložnici v podkroví?

Kdo má ložnici v podkroví, určitě ví, jak dokáže měsíční svit znepříjemnit spánek. Pokud se vás tento problém týká, nejlepším řešením je pořízení roletky do střešních oken. Je-li vaše střešní okno od známého výrobce a má na rámu štítek s označením modelu, bude objednávka velice jednoduchá. Jestli štítek nemá, musíte nejdříve okno vyměřit. Potřebné návody najdete přímo u produktu.

Stínění vám ozdobí bydlení, je funkční a navíc napomáhá ke kvalitnímu spánku.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?

Jak správně zvolit látku ke stínění?

Chystáte se na koupi látkového stínění a tápete při nahlédnutí do vzorníku? Kterou látku vybrat a na jaké hodnoty se dívat, abyste nebyli pak nepříjemně překvapeni a místo zatemňující rolety neměli doma pouze stínící? Více informací ke správnému výběru látky najdete v tomto článku.

Originální stínění oken – to jsou látkové rolety den a noc

V posledních letech oživily nabídku klasických látkových rolet i výjimečné rolety s názvem den a noc, zebra nebo ve zkratce duorolety. V čem se liší od běžných rolet?

 

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.