zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

První "Světový den stínící techniky" - 21. 3. 2023

První jarní den úplně vyzývá k tomu, abychom se zamysleli nad naším fungováním na planetě Zemi a nad její ochranou. A právě z tohoto důvodu byl na tento den ustaven nový světově uznávaný den - Global shading day, neboli Světový den stínící techniky.

Proč vznikl Světový den stínící techniky?

Co nám toto má sdělit? Je potřebné se více zaměřit na využívání stínící techniky, která tvoří ochranu budov před přehříváním a hraje svoji roli také v boji proti globálnímu oteplování. Stínění totiž omezuje používání energeticky náročných klimatizací.

Slunce nad městem

Organizace evropského oboru stínicí techniky ES-SO se proto rozhodla, že tuto problematiku začne co nejvíce přibližovat široké veřejnosti a státním činitelům. Ti by mohli pomoci zavedením norem v integraci stínění do systému řízení budov ve stavebních právních předpisech. ES-SO se zasazuje o to, aby se stínící technika stala povinnou v rámci evropské směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD).

Venkovní žaluzie na kancelářské budově

Inteligentní nebo dynamické stínění může snížit emise CO2 až o 100 mil. tun a ušetřit až 285 mld. EUR, jak ukázala vědecká studie společnosti Guidehouse. Tyto hodnoty představují možnou úsporu energie (na chlazení budov) ve výši až 60 % potřebné do roku 2050. Právě budovy jsou dnes velkými producenty emisí (až 36 %) a největšími spotřebiteli energie (až 40 %). V případě, že se nic nezmění, dojde díky změně klimatu ke zvýšené potřebě chlazení budov a to až o 60 %.


Petra Šenková




Objednejte si pergolu teď a mějte ji na jaře mezi prvními a ještě za letošní cenu

Chystáte se na koupi hliníkové pergoly pro vaše venkovní posezení? Nepromeškejte naši momentální akci. Díky ní si zajistíte letošní cenu a ještě budete mít pergolu v příštím roce mezi prvními.

Jak vybrat žaluzie?

Když padne slovo žaluzie, každý si většinou vybaví stínění na okně. Když ale přijde na věc a je potřeba se rozhodnout, jaké žaluzie pořídit domů, není výběr už tak jasný. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém popíšeme 3 základní druhy žaluzií.

Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?