zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.

Ideální je venkovní žaluzie čistit 2x ročně.

Nebojte se nějaké náročné údržby nebo servisu. Zvládnete to s výbavou, kterou máte pravděpodobně doma. Doporučená doba pro údržbu je vždy po létě a po zimním období. V zimě se na venkovních žaluziích nejčastěji usazuje popílek z komínů, v létě pil ze stromů a nečistoty od hmyzu.

Jak na dokonalé čisté žaluzie?

  1. Žaluzie sklopte do svislé polohy.

  2. Opláchněte je vodou.

  3. Omyjte žaluzie mýdlovou či jarovou vodou – použijte houbu nebo měkký hadřík.

  4. Nakonec nečistoty spláchněte.

Použít můžete:

  • zahradní hadici,

  • parní čistič,

  • vysokotlaký čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a čisticích písků.

Ačkoliv se venkovní žaluzie vyrábí z odolného extrudovaného hliníku, nanášením nevhodných čisticích prostředků je můžete trvale znehodnotit. Na odstranění slabých nečistot vám postačí mýdlová voda. S mastnotou a zaschlou špínou zatočí jar.

Rozhodně nepoužívejte:

  • organická ředidla

  • rozpouštědla

  • čisticí písky

  • čisticí pasty

  • silné alkalické čisticí prostředky

 

Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.


Pavel Hrdlička




Jak vybrat venkovní žaluzie? Položte si 3 otázky

Chcete si pořídit venkovní stínění a nevíte, podle čeho vybírat? Stačí si položit 3 zásadní otázky a z vašich odpovědí budete ihned vědět, jaké venkovní žaluzie jsou pro vás ty pravé. Přečtěte si také, jaké jsou 3 největší výhody venkovního stínění, ať v tom máte jasno.

Venkovní žaluzie: perfektní izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Jak vyměřit vertikální žaluzie pro zastínění francouzského okna?

Francouzská okna dnes činí nedílnou součást většiny moderních obydlí. Do domu zajistí větší přísun světla, otevřou prostor, poskytnou krásný výhled, propojí interiér s exteriérem a usnadní přístup na terasu, balkon či zahradu. A jak je to se zastíněním?

Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety.