zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plissé je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Jak vyprat látku plissé?

Žaluzii stáhnutou do paketu opatrně vyjmeme z držáků.  Do vany si nachystáme vlažný roztok vody a jemného čisticího prostředku, do kterého staženou žaluzii ponoříme a necháme cca 15 minut odmáčet. Pak paket vytáhneme, pomalu rozvineme a necháme odtéct vodu.

Dále pereme opatrným stejnoměrným pohybem (mácháním). Poté látku oběma rukama z vany zvedneme a opatrně, ruční sprchou opláchneme z obou stran. Plissé stáhneme zpět do paketu, necháme odtéct vodu a vymačkáme.

Plissé v zavřeném stavu zavěsíme zpět do držáků a sušíme nejméně 12 hodin. V průběhu sušení několikrát roztáhneme a stáhneme. Hlavně nežehlit!   

Nejlepší je však vsadit na prevenci a bránit vzniku větších nečistot pravidelnou údržbou, v rámci které stačí občas žaluzii jemně vykartáčovat, případně otřít navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Kdo mi poradí s výběrem žaluzií a dalšího stínění?

Je dobré znát odpovědi na několik otázek a poté znát pár základních pravidel při výběru.

Horizontální žaluzie na řetízek – klasika, která nikdy neomrzí

Klasické interiérové žaluzie jsou nejprodávanějším zbožím v našem e-shopu. Trend horizontálních žaluzií se stále drží na vrcholu a není se čemu divit.

TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru.

 

Originální stínění oken – to jsou látkové rolety den a noc

V posledních letech oživily nabídku klasických látkových rolet i výjimečné rolety s názvem den a noc, zebra nebo ve zkratce duorolety. V čem se liší od běžných rolet?