zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

  

Horizontální žaluzie jsou mým každodenním pomocníkem. Zajišťují mi nejen stínění před sluníčkem, ale i soukromí, bez kterého si spokojené bydlení nedovedu představit. Párkrát v průběhu roku  nastane doba, kdy je třeba žaluzie vyčistit a to nejlépe před mytím oken.

 

Suchá a mokrá metoda

Jak jsem jednoduše a rychle žaluzie vyčistila? Zvolila jsem kombinaci suché a mokré metody. Nejdříve jsem si na obyčejný domácí vysavač nasadila kartáček určený na čalounění. Výkon sání  jsem stáhla na minimum a prach ze sklopených žaluzií opatrně vysála. Stejný postup jsem opakovala i na druhé straně lamel. Prachu jsem se sice zbavila, ale po detailním prohlédnutí lamel jsem objevila pár flíčků a usazené nečistoty, na které vysavač nestačil.  

 

Měkký hadřík na dočištění

Nachystala jsem si teplou vodu s mycím prostředkem na nádobí a měkký hadřík. Žaluzie jsem sklopila a jednou rukou lehce přitiskla na okno, aby nedošlo při jejich utírání k prolomení. Lamely jsem opatrně plošně otřela navlhčeným hadříkem od shora dolů z obou stran. Lamely jsem vrátila do vodorovné polohy a zkontrolovala. Před vytažením žaluzii a mytím samotných oken jsem čisté lamely nechala chvilku oschnout.

 

Mohlo by vás také zajímat:



Dopřejte venkovnímu stínění zaslouženou péči za dobře odvedenou práci

Podzim se pomalu ale jistě blíží. Většina z nás se každoročně vrháme do pravidelného úklidu. A péče o stínění by měla být jeho součástí. Během horkých letních dní nás chrání před pálivými paprsky, dopřává nám příjemné klima, nebo nám umožňuje nerušený spánek i v ranních hodinách, kdy slunce už pomalu vychází. Proto si také zaslouží péči a chvíli našeho času.

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?

Ideální stínění do koupelny

Okno v koupelně hraje důležitou roli především kvůli větrání a také kvůli dennímu světlu. Jsou ale situace, kdy je potřeba zajistit soukromí a vybrat vhodný typ stínění, které vás ochrání před očima zvědavých kolemjdoucích.

Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní...