zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč si vybrat látkové stínění?

Nebaví Vás již klasické žaluzie? Upřednostnili byste spíše něco elegantního a moderního pro Vaše okna?

Po té byste neměli přehlížet látkové stínění. Vzhledem k široké nabídce typů, ať už jsou to látkové rolety, plisé nebo japonské posuvné stěny můžete zastínit či předělit jakýkoli prostor. Samozřejmostí je již i látkové stínění pro Vaše střešní okna.

Pokud Vás nudí jednoduchost, zatoužili jste po změně a v životě upřednostňujete originalitu, pak si určitě vyberete z nabídky látek se vzory. Naleznete zde květiny, pruhy, spirály, kostky, puntíky či další motivy. A pokud přece jenom uvítáte klasiku, můžete zvolit jednobarevnou látku.

Jaké jsou ovšem největší výhody látkového stínění? Když pomineme vzhled a jednoduché ovládání, tak si sami zvolíte, kolik světla si do místnosti chcete nechat vstoupit. Látky mají totiž různou gramáž, propustnost, odražení a pohlcení světla. Můžete tedy vyměnit klasické záclony anebo se díky zcela zatemňujícím látkám s termoizolační vrstvou postarat o ničím nerušený spánek.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Jak vyměřit vertikální žaluzie pro zastínění francouzského okna?

Francouzská okna dnes činí nedílnou součást většiny moderních obydlí. Do domu zajistí větší přísun světla, otevřou prostor, poskytnou krásný výhled, propojí interiér s exteriérem a usnadní přístup na terasu, balkon či zahradu. A jak je to se zastíněním?

Markýza - Elegancí proti slunci

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně.  Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění.

Vliv barev na psychiku: podle čeho vybrat barvu stínění?

Barvy, kterými se obklopujeme, působí na naše psychické rozpoložení. Nejen, že mají vliv na naši náladu, ale dokáží ovlivnit i koncentraci a míru odpočinku. Vybírat barvy bychom proto měli především podle toho, jak na nás působí a nikoli jen podle módních trendů.