zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Centimetry nebo milimetry — také se občas ztrácíte?

Chystáte se objednat nové stínění, začínáte s vyměřováním rozměrů a najednou stojíte s metrem v ruce a váháte, jaký údaj vlastně zapsat do konfigurátoru? Máte v tom také zmatek?

Nebojte se, nejste v tom sami :) Ať jste, kde jste, setkáváte se s různými mírami. Jdete kupovat hadici k bazénu, kabel k připojení počítače nebo třeba látku na nové závěsy. Vše je udáno v metrech.

Zavítáte na stránky prodejců elektroniky, tam se nejčastěji setkáte s centimetry (potažmo palci). Chcete změřit naše rostoucí dítko a udělat si čárku na rámu dveří a škrtáte centimetry. Nebo si hodláte zapsat úspěch ve vašem dietním programu a opět si zapíšete ubývající centimetry.

A pak přijdete třeba právě na naše stránky Labona.cz a najednou prásk - žaluzie má mít od 300 mm do 2000 mm. Ufff… To je vlastně kolik? Na kterou čárku na metru koukat?

Víme, že v běžném životě se potkáváte asi nejčastěji s centimetry, možná metry. My to rozhodně nechceme komplikovat, ale pro používání milimetrů máme velmi dobré důvody:

  1. vyrábíme žaluzie a rolety na milimetr přesně dle vámi zadaných rozměrů. Díky tomu pak skvěle sedí na vašich oknech a plní perfektně svoji úlohu.
  2. Jednotka milimetr je všeobecně uznávaná a zavedená řemeslná míra.
  3. Desetinná čárka u centimetrů by v udávání přesných milimetrových rozměrů mátla a zbytečně by docházelo k častějším chybám a nepřesnostem.

U každého produktu, který najdete na našich stránkách, je proto uveden přesný postup, jak správně vyměřit šířku i výšku. Důležité při měření je se dívat na menší čárky na svinovacím metru a zapsat si pak celou hodnotu.

Ve většině případů doporučujeme okno měřit ve třech různých místech a do konfigurátoru zapsat nejmenší naměřenou hodnotu, aby žaluzie nikde nedrhla a nezasekávala se. Díky trojímu měření si mimojiné i sami ověříte, že měříte správně a nepřehlédli jste se náhodou.

Věříme, že vše zvládnete vyměřit bez problémů a v případě nejasností vám budeme nápomocni na naší infolince.


Petra Šenková




Kdo mi poradí s výběrem žaluzií a dalšího stínění?

Je dobré znát odpovědi na několik otázek a poté znát pár základních pravidel při výběru.

Jak vybrat stínící techniku? 1. díl

Mnoho z nás pocítí s prvními jarními paprsky slunce potřebu pořídit si stínění. Ne vždy však bývá výběr dostatečně promyšlen a my jsme poté z fungování stínící techniky spíše v rozpacích. Pojďme si říct, jak postupovat, abychom nespokojenosti předešli.

NOVINKA pro milovníky látkových rolet! Prohlédněte si látkovou roletu Larra

Látkové rolety jsou díky svým funkčním vlastnostem, ale také krásnému vzhledu stále populárnější. Z toho důvodu nyní rozšiřujeme naší nabídku o látkovou roletu Larra, která se pyšní unikátními vlnitými tvary, které rozzáří váš interiér.

Proč si vybrat látkové stínění?

Nebaví Vás již klasické žaluzie? Upřednostnili byste spíše něco elegantního a moderního pro Vaše okna?