zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Typy screenových rolet

Nabídka screenových rolet je dnes už poměrně obsáhlá, ale kdo se v tom má vyznat? Proto se v dnešním článku podíváme na výhody venkovních screenových rolet, jejich druhy a rozdíly mezi nimi.

Použití screenových rolet

Screenové rolety jsou jedním z typů exteriérového stínění. Nejčastěji se kupují pro administrativní budovy, ale díky příznivým cenám je dnes už běžně můžete vidět i na rodinných domech.

Screenové rolety

Kromě toho jsou často využívány i pro zastínění zahradních pergol, kde skvěle zastíní z bočních stran, když slunce je už níže. 

Screenové rolety do pergoly

Místy je možné najít screenové rolety i v interiéru. Tato varianta je méně častá, protože uvnitř rolety neplní tak dokonale svoji termoregulační funkci.

Výhody stínění screenovými roletami

Používání screenových rolet přináší hned několik benefitů:

  • zajištění příjemné teploty v interiéru - maximální omezení průniku sluneční energie,
  • optimální světelné podmínky,
  • snížení nákladů na klimatizaci v letních měsících,
  • omezení proudění studeného vzduchu na skla oken = lepší izolační vlastnosti,
  • odolnost proti působení vnějších vlivů díky technologii výroby použitých tkanin
  • široký výběr látek,
  • ochrana před hmyzem (dle typu rolety).

Typy screenových rolet

Screen Lite a Screen GW

Screen Lite roleta je tím nejzákladnějším typem. Jde o “odlehčenou” variantu, roleta není v horní části chráněna krycím profilem a její návin je tedy viditelný. Screenová roleta s označením Screen GW je v provedení s horním krycím profilem.

Vedení rolety Screen Lite i Screen GW je možné buď lankem, nebo vodící lištou. 

Samozřejmostí je možnost volby ovládání manuálního (klikou) nebo motorického (dálkovým ovladačem nebo vypínačem).

Screen ZIP

Je nejpropracovanějším roletou v naší nabídce. Horní část rolety je kryta profilem, látka rolety je dokonale uchycena a napnuta díky Screen ZIP systému v bočních lištách. 

Díky tomu je podstatně zvýšena odolnost rolety proti větru, při výběru blackout látky je docíleno v uzavřené poloze velmi účinného zastínění. A v neposlední řadě může roleta také částečně nahradit síť proti hmyzu. Ovládání rolety Screen ZIP je možné pouze motorické (dálkovým ovladačem nebo vypínačem).

Všechny 3 typy rolet je možné namontovat buď do okenního otvoru, nebo před okenní otvor.

Venkovní roleta pro střešní okna

Tato roleta je poslední variantou, kterou najdete na našich stránkách. Je určená pro střešní okna. Kromě tepelné izolace může pomoci chránit okna před poškozením povětrnostními vlivy a tlumit hluk dopadajících kapek při dešti. Velkou výhodou tohoto stínění je také to, že nijak neomezuje funkce okna ani ve stažené poloze.

Ovládání venkovní rolety pro střešní okna je tahem, většinou za pomoci tyčky s malým úchytem na konci. Roleta se montuje do oplechování horního rámu střešního okna.

Screenové rolety v posledních letech získávají neustále na popularitě a dle výše zmíněných výhod a možnosti výběru z různých typů je tomu tak zaslouženě. Pokud by vás zajímalo více informací o látkách, ze kterých se rolety vyrábí, pak si přečtěte článek o vzorníku screenových látek


Petra Šenková




Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií...

Proč pořídit rolovací sítě proti hmyzu v zimě?

Sítě proti hmyzu jsou skvělým pomocníkem do domácnosti od jara až do podzimu. Přemýšlíte, že si je pořídíte? Vybírat můžete začít už nyní, ať si můžete užívat příchod jara bez starostí s otravným hmyzem.

Sítě proti hmyzu jaké jsou možnosti s příchozími teplými dny?

Jaro ťuká na dveře a s tím i teplejší dny a častější větrání našich domů, bytů a kanceláří. Okenní a dveřní sítě se proto vyplatí pořídit právě nyní.