zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

  

Horizontální žaluzie jsou mým každodenním pomocníkem. Zajišťují mi nejen stínění před sluníčkem, ale i soukromí, bez kterého si spokojené bydlení nedovedu představit. Párkrát v průběhu roku  nastane doba, kdy je třeba žaluzie vyčistit a to nejlépe před mytím oken.

 

Suchá a mokrá metoda

Jak jsem jednoduše a rychle žaluzie vyčistila? Zvolila jsem kombinaci suché a mokré metody. Nejdříve jsem si na obyčejný domácí vysavač nasadila kartáček určený na čalounění. Výkon sání  jsem stáhla na minimum a prach ze sklopených žaluzií opatrně vysála. Stejný postup jsem opakovala i na druhé straně lamel. Prachu jsem se sice zbavila, ale po detailním prohlédnutí lamel jsem objevila pár flíčků a usazené nečistoty, na které vysavač nestačil.  

 

Měkký hadřík na dočištění

Nachystala jsem si teplou vodu s mycím prostředkem na nádobí a měkký hadřík. Žaluzie jsem sklopila a jednou rukou lehce přitiskla na okno, aby nedošlo při jejich utírání k prolomení. Lamely jsem opatrně plošně otřela navlhčeným hadříkem od shora dolů z obou stran. Lamely jsem vrátila do vodorovné polohy a zkontrolovala. Před vytažením žaluzii a mytím samotných oken jsem čisté lamely nechala chvilku oschnout.

 

Mohlo by vás také zajímat:



Jakou střechu na pergolu se vyplatí zvolit?

V tomto článku se nebudeme zabývat výběrem typu, ale zaměříme se rovnou na hliníkové pergoly. U těch je více možností, jakou zvolit střechu, proto se pojďme podívat právě na to.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plisse je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Labona, s.r.o. – dodavatel české stínící techniky, plastových palubek a plotů

Jsme e-shop specializující se na prodej stínící techniky a plastových palubek a plotů. Našimi dodavateli jsou ryze české firmy ISOTRA a.s., STÍN KOVO, s.r.o. a Renol CZ, s.r.o.

Jaké dekorace zkrátí dlouhou zimu?

Zimní období je v plném proudu a může být ještě dlouhé. Pro mnohé z nás je vždy nekonečné, nudné, ubíjející a s počátkem března už netrpělivě vyhlížíme jaro. Ještě to budeme muset nějaký ten pátek vydržet, nicméně proč si čekání nezpříjemnit stylovou výzdobu v duchu jarní nálady již nyní?