zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

  

Horizontální žaluzie jsou mým každodenním pomocníkem. Zajišťují mi nejen stínění před sluníčkem, ale i soukromí, bez kterého si spokojené bydlení nedovedu představit. Párkrát v průběhu roku  nastane doba, kdy je třeba žaluzie vyčistit a to nejlépe před mytím oken.

 

Suchá a mokrá metoda

Jak jsem jednoduše a rychle žaluzie vyčistila? Zvolila jsem kombinaci suché a mokré metody. Nejdříve jsem si na obyčejný domácí vysavač nasadila kartáček určený na čalounění. Výkon sání  jsem stáhla na minimum a prach ze sklopených žaluzií opatrně vysála. Stejný postup jsem opakovala i na druhé straně lamel. Prachu jsem se sice zbavila, ale po detailním prohlédnutí lamel jsem objevila pár flíčků a usazené nečistoty, na které vysavač nestačil.  

 

Měkký hadřík na dočištění

Nachystala jsem si teplou vodu s mycím prostředkem na nádobí a měkký hadřík. Žaluzie jsem sklopila a jednou rukou lehce přitiskla na okno, aby nedošlo při jejich utírání k prolomení. Lamely jsem opatrně plošně otřela navlhčeným hadříkem od shora dolů z obou stran. Lamely jsem vrátila do vodorovné polohy a zkontrolovala. Před vytažením žaluzii a mytím samotných oken jsem čisté lamely nechala chvilku oschnout.

 

Mohlo by vás také zajímat:



TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru.

 

Bioklimatická pergola jako výhodná dlouhodobá investice

V tomto článku se podíváme na bioklimatickou pergolu z hlediska financí. Pořízení hliníkové pergoly není levná záležitost, přesto se na to podívejme trochu jiným pohledem - ve srovnání s pořízením nemovitosti, neboli prostoru pro pobývání.

NOVĚ: Vyřešte financování nákupu stínění s úvěrem od Swiss Life Select a.s.

Nově zařazená možnost financování nákupu stínění přináší zákazníkům pohodlí a flexibilitu při realizaci jejich projektů. Swiss Life Select a.s. se postará o celý proces financování od začátku až do konce, aby zákazníkům usnadnila cestu k jejich požadovanému stínění.

Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?