zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

Pod slovem podkroví si vybavíme prostor mezi šikmou střechou a posledním nadzemním podlaží domu. Půdní vestavby a pokoje v podkroví se dají využít k bytovému účelu a zajímavé hře s designem v atypickém prostoru.

latkove rolety na stresnni okna

Vsaďte na látkové rolety

Důležitou součástí vybavení interiéru je také volba stínění. Nejoblíbenějším a cenově výhodným interiérovým stíněním pro střešní okna jsou látkové rolety. Látka v několika stupních stínění je vedená ve vodících lištách, které zabraňují prostupu externího světla do interiéru.

V nabízených vzornících látek naleznete velký výběr materiálů i vzorů, takže meze se vaši fantazii nekladou. Látky jsou většinou shodné s látkou pro látkové rolety na klasická okna - můžete je velmi dobře sladit a kombinovat.    

Jak zaměřit látkové rolety do střešních oken? 

latkove rolety

  1. Pro normovaná střešní okna je zaměření velmi jednoduché, stačí zadat výrobce okna a typové označení okna dle výrobního štítku a rozměru. Údaje jsou uvedené na štítu rámu
  1. Pro nenormovaná střešní okna zaměřte a zadejte:
  • šířku a výšku u skla (měříme viditelnu skelnou plochu od ostění k ostění)
  • šířku i výšku na vrcholech rámu (měříme vnitřní vrcholy rámu)
  • hloubku rámu (měříme od skla u rámu u až na jeho vrchol, minimální hloubka pro montáž je 40 mm)

 

Látkové rolety jsou nejen kvalitním stínícím prvkem, ale také prvkem chránícím soukromí. Vybírat můžete z široké nabídky druhů látek s různými vlastnostmi a navrhnout si zastínění, které vaše podkroví doplní a rozzáří.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Rolety a žaluzie střešním oknům svědčí

Rolety a žaluzie vnášejí do našich domovů osobitý charakter a to platí i pro podkrovní prostory. Předtím než vyrazíte na nákup, položte si otázku: Jaké řešení hledám?

Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Jak namontovat žaluzie?

Horizontální interiérová žaluzie je stálice v oblíbenosti a není proto divu, že je nejčastěji objednávaným stínícím produktem. Má jednoduchý design, který nenaruší žádný styl interiéru, skvěle stíní a hlavně se velmi snadno montuje.

Máte při spánku dostatek tmy?

S nástupem tmy se v krvi začne zvyšovat hladina melatoninu. Hormonu, který tělu zajistí klidný spánek, během kterého se dobíjí naše unavené tělo.