zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se čistí lamely vertikálních žaluzií?

Častá otázka všech zákazníků, kteří si objednávají vertikální žaluzie: Jak mám čistit lamely vertikálních žaluzií?

Pravidelná údržba

Na pravidelnou údržbu vertikálních žaluzií se používá vysavač. Doporučujeme při každém větším úklidu, vysát od prachu i vertikální žaluzie. Podaří se Vám tak docílit neprašnosti vertikálních žaluzií. Vaše žaluzie budou mít pořád stejný odstín jako při nákupu.

Lehké znečištění

Při náhodném znečištění od dotyků rukou, nebo otření se Vašeho mazlíčka o vertikální žaluzie, použijeme „klasiku“. Na toto znečištění použijte obyčejný saponát a vlhčený hadřík. Látku otřete navlhčeným hadříkem a nechte uschnout. Skvrny přírodního charakteru se Vám podaří z vertikální žaluzie odstranit.

Vertikální žaluzie bude zase jako nová!

Znečištění kouřením nebo dlouhodobějším používáním

Když se v místnosti kouří, žaluzie začnou žloutnout. Po dlouhodobějším používání a zanedbání pravidelné údržby se látky u vertikálních žaluzií nevratně změní. Jejich barva již většinou nejde vrátit zpět ani odborným čistěním. V tom případě Vám doporučujeme objednat si nové látky vertikální ch žaluzií. Kolejnici a mechanismus můžete nechat stejný a koupit si jen náhradní látky.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Screenové rolety – zastínění na balkón i pergolu

Rádi odpočíváte venku na čerstvém vzduchu a tím nejlepším místem pro tento odpočinek je pro vás balkon nebo třeba pergola? Pak tu pro vás máme skvělý tip na zastínění a případně i odclonění od větru – screenové rolety.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 1. díl: Horizontální žaluzie

Jaké jsou nejčastější důvody pro pořízení stínění? Překvapivě to není jen sluneční svit, ale hlavně ochrana soukromí – nechceme, aby nás nerušili kolemjdoucí za okny, či třeba sousedi. Jaké jsou další důvody? A jaký typ stínění si zákazníci nejčastěji pořizují?

Jak snadno regulovat světlo v podkroví?

Půda a podkroví jsou originální prostory, které nabízí mnoho možností k jejich využití. Dostatek světla do těchto prostor zajistí střešní okna. Ale ne vždy je jeho velká intenzita po celý den žádaná. Pro zastínění a regulaci světla je určena speciální žaluzie do střešních oken.