zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém dokážete jednoduše doma svépomocí napravit.

Jak správně vybrat stranu ovládání?

Obvykle se strana ovládání volí naproti klice okna. Je to z důvodu, aby vám klika při manipulaci s řetízkem nezavazela. Strana ovládání se posuzuje z čelního pohledu na okno.

Co dělat v případě volby špatné strany?

Nemusíte se obávat, že by tato drobná chyba nešla napravit. Ani nemusíte ihned objednávat novou žaluzii. Mechanismus ovládání, který je schovaný v horním profilu žaluzie, lze snadno přehodit na druhou stranu.

Jak na to?

  1. Spustit žaluzii do spodní polohy.
  2. Ručně vytáhnout lamely za spodní lištu do horní polohy. (viz obrázek níže)
  3. Vytáhnout základní desku. (viz obrázek níže)
  4. Vytáhnout řetízek a ozubené kolečko. (viz obrázek níže)
  5. Kolečko nasunout na protější stranu.
  6. Nasadit řetízek s tím, že spojka musí být vždy na zadní straně, cca 10 cm od vrchu. (viz obrázek níže)
  7. Nasadit základní desku a vyzkoušet funkčnost.

Šikovný kutil má řetízek přehozený na druhou stranu za malou chvilku. A my, méně zkušení, to zvládneme také do pár minut.


Sandra Heierhoff




Vertikální žaluzie nejlevněji

Jedním z nejoblíbenějším  stínícím produktem jsou vertikální žaluzie. Naši oblibu si získaly díky své variabilitě a přijatelné ceně.  

Koupit si žaluzie na internetu nebo objednat montážní firmu?

Trend on-line nakupování zasáhl již nějaký čas zpět i oblast prodeje zboží na míru. Před pár roky bylo nepředstavitelné, že by si někdo mohl na internetu objednat třeba žaluzie, markýzu nebo venkovní žaluzie a jiné produkty určené ke stínění. Dnes je vše už jinak.

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Venkovní rolety: Stálice, které svou oblíbenost neztrácí

I když už je to delší doba, kdy předokenní rolety zažívaly období své největší slávy, i dnes mají co nabídnout. Časy se sice změnily, ale kupředu šly i materiály a technologie, které z venkovních rolet dělají nejen spolehlivé stínění, ale také designový prvek.