zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Modrý hroch je maskotem neziskové organizace Nadačního fondu Modrý hroch, který pomáhá už od roku 2005. Zaměřuje se především:

  • na pomoc dětem po těžkých úrazech, 
  • finančně podporuje jejich léčbu a hospitalizaci, 
  • zpříjemňuje dětem prostředí v době léčby, 
  • pomáhá s prevencí úrazů díky vzdělávacím kampaním,
  • snaží se podporovat vědecký výzkum v oblasti dětské medicíny, 
  • zajišťuje charitativní a benefiční akce,
  • vede chráněnou dílnu, která ručně vyrábí propagační hračky.

Toto je alespoň hrubý nástin toho, v jaké oblasti se angažuje Nadační fond Modrý hroch. Za celým projektem stojí několik úžasných lidí, v čele s paní Monikou Chasákovou, kteří se zasazují o získávání dlouhodobých sponzorů, zajišťují konání akcí a komunikují s rodinami postižených dětí.

Mezi pravidelnou akci patří i Charity golf tour, která se letos koná již jako 14. ročník. V uplynulých letech se na golfových tour vybralo neskutečných 14,5 milionu Kč od více než 60 společností a více než 25 jedinců. 

A my s Labonou jsme měli možnost být toho součástí na brněnském turnaji v golfovém resortu Kaskáda. Naším úkolem byla soutěžní jamka, na které měli hráči možnost se pokusit zvítězit v chipování (“přeskakování”) maskota Modrého hrocha a přiblížení se vytyčenému cíli. Příspěvky byly za účast na této jamce dobrovolné a jen zde se vybralo 10 700 Kč.

Věříme, že v letošním roce bude vybraná částka ještě vyšší než v roce předešlém a pomůže na mnoha správných místech. A protože se nám poslání Nadačního fondu Modrý hroch líbí, budeme rádi dlouhodobě patřit mezi sponzory. 


Petra Šenková




Údržba a správné zacházení - klíč k perfektnímu vzhledu markýzy

Markýzy nás spolehlivě chrání proti slunci a díky svému luxusnímu vzhledu se můžou stát klenotem naší terasy. Ačkoliv nevyžadují speciální péči, základem pro jejich bezchybný vzhled a bezproblémovou funkčnost je správné zacházení a pravidelné odstraňování nečistot.

Pokud budu chtít instalovat venkovní žaluzie, je nutné se poradit předem?

V případě, že se rozhodnete instalovat na rodinný dům venkovní žaluzie, je dobré řešit tuto otázku již v projektové dokumentaci. Ideální je příprava překladů nebo podhledů, které se připraví...

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.

Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme Vám, jaké typy rolet jsou a jaké jsou jejich výhody oproti klasickým žaluziím.