zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak zútulnit okna bez vrtání? Vsaďte na plissé

Stínící technika je automatickou součástí domů, bytů a kanceláří. Poskytuje nám stín, soukromí a zútulňuje interiér. Život bez ní už si často ani nedovedeme představit. Co dělat ale v případě, kdy chceme stínění, ale nemůžeme vrtat do okna či zdiva?

Důvodů, proč nemůžete zasahovat do okna a zdiva, může být hned několik. Například, když bydlíte v pronajatém bytě a majitel vrtání nepovolí. Nebo je váš dům po velké rekonstrukci včetně výměny oken, které nebyly zrovna nejlevnější a nechcete do rámů oken zasahovat. Důvodem také může být obava, že stínění budete chtít časem vyměnit za jiné. Nebo doma nemáte vrtačku a nejste zrovna domácí kutilové, kteří by měli čas se věnovat montáži. Naštěstí existuje i varianta, u které nic vrtat nemusíte.

Žaluzie plisé namontujete jednoduše

Na našem e-shopu nabízíme plisé žaluzie, které lze namontovat na křídlo okna bez vrtání.  Nejjednodušší vyměření a montáž je u plisé s pevným horním profilem ovládaného na šňůru bez bočního vedení. Před objednáním produktu je třeba provést vyměření pro způsob montáže na rám okna – pomocí úhelníku – svěrky 25 mm (BV) :

plisé žaluzie

  • Prověřte, jestli může být nasazen upínací držák vzhledem k mechanice okna a vzdálenosti k okennímu parapetu - síla okenního křídla max. 25 mm
  • Při vyměřování dejte pozor na kování okna
  • Objednávací šířka =  A včetně zvolených přesahů X
  • Objednávací výška = H mínus 5 mm – volně visící

montáž žaluzií bez vrtání

 

Po vyměření stačí na stránkách produktu vyplnit konfigurátor a provést objednávku na dodání produktu.

Montáž pomocí úhelníku je velice jednoduchá

  • Na horní hraně okenního křídla vyměřte na obou stranách stejnou vzdálenost od kraje do středu pro umístění svěrek.
  • Úhelník ke svěrkám připevníte clipy pro nacvaknutí profilu.
  • Svěrky zavěsíte na okenní křídlo a pomocí imbusu přitáhnete.
  • Na svěrky připevníte clipy pro nacvaknutí profilu.
  • Plisé necháte v paketu a profil nacvaknete do clipů.
  • Teď již jen zbývá vyzkoušet funkčnost produktu.

Plisé žaluzie jsou atraktivní a nevyžadují žádnou mimořádnou údržbu. Vzorníček látek nabízí širokou paletu odstínů barev, vzorů a různé vlastnosti látek. Takže není problém vybrat plisé, které se bude hodit do jakékoliv místnosti u vás doma.

 

Nabídka plisé

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Druhý

V minulém článku jsme si pro představu ukázali, jak vypadají balíky se zbožím, které si objednáte v eshopu Labona. Budeme pokračovat ve stejném duchu a ukážeme si další zásilky našich produktů. Tentokrát se podíváme blíže na vnitřní látkové stínění.

Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.