zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Máme za sebou skvělý workshop „Montáž fotovoltaické elektrárny“

Ve spolupráci s panem Tesárkem ze Svépomocí.cz a ENBRA, a.s. jsme připravili informačně nabitý workshop na téma „Montáž fotovoltaické elektrárny“. Byl určen především pro svépomocníky, ale místa si v něm našli i ti, kteří teprve zvažují nákup FVE a právě rozmýšlí, jestli se jim vyplatí zakázku zadat firmě, nebo ji přece jen zvládnou sami.

Proběhlý workshop byl skvělým zážitkem pro všechny účastníky. Konal se dne 17. června 2023 v Praze a nabídl účastníkům jedinečnou příležitost naučit se montáž fotovoltaických panelů a střídačů s bateriemi.

Workshop se zaměřoval na praktickou stránku fotovoltaických systémů. Na jedné straně modelu střechy jsme předváděli montáž panelů. Účastníci měli možnost seznámit se s různými druhy upevňovacích prvků, zjistit obtížnost přemísťování panelů, pohyb po šikmé střeše a naučit se správné techniky montáže. Byla to skvělá příležitost pro každého, kdo se zajímá o instalaci fotovoltaických panelů na vlastní střechu.

Model střechy pro vzorovou montáž FV panelů

Na druhé straně modelu jsme se na „stěně“ věnovali montáži střídače a baterií a jejich propojení. Účastníci se dozvěděli více o funkci střídače a jeho důležitosti při přeměně stejnosměrného proudu z panelů na střídavý proud vhodný pro domácnost. Také jsme se zaměřili na výhody a možnosti využití baterií pro ukládání přebytků energie.

Nejlepší na tomto workshopu bylo, že účastníci mohli nejen sledovat, ale také si sami vyzkoušet upevnění panelů a další činnosti. Byla to skvělá příležitost pro praktické získání dovedností a získání sebejistoty v manipulaci s fotovoltaickými systémy.

Instruktoři byli trpěliví a ochotní odpovědět na veškeré otázky účastníků a vysvětlit jim všechny důležité informace. Celkově jsme s průběhem workshopu byli velmi spokojeni. Účastníci projevili velký zájem a aktivně se zapojili do všech činností.

Ohlasy na workshop byly také velmi pozitivní. Účastníci ocenili praktickou formu workshopu a možnost se zapojovat.

Další workshop bude v září 2023

Pokud jste tento workshop nestihli, nezoufejte! Na podzim plánujeme na veletrhu For Arch v Praze další termín. Bližší informace budeme zvěřejňovat před zahájením veletrhu.


Petra Šenková




Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

Pokud budu chtít instalovat venkovní žaluzie, je nutné se poradit předem?

V případě, že se rozhodnete instalovat na rodinný dům venkovní žaluzie, je dobré řešit tuto otázku již v projektové dokumentaci. Ideální je příprava překladů nebo podhledů, které se připraví...

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.