zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč opatřit markýzu motorovým pohonem?

 

Většina zákazníků by ráda ušetřila a venkovní markýzu by chtěli ovládat klikou. My z oboru však většinou říkáme razantní NE. Důvodem není, že chceme zákazníkovi prodat motor navíc. Důvodem jsou naše zkušenosti s ovládáním markýzy.

 

Ruční ovládání markýzy je dávno přežitek

Venkovní markýza je komfortem na terase, před oknem nebo na balkóně Vašeho domu či bytu. V okamžiku zvolení ručního ovládání budete nuceni při každém stažení a roztažení venkovní markýzy motat ruční klikou. U menších rozměrů venkovní markýzy (3x1.5m) to není zas až takový problém a zvládne to každý. K takovému rozměru a za předpokladu používání jen občas to je ideální způsob ovládání markýzy. Když však budete mít větší a klasičtější rozměr (4x3m) je zcela žádoucí zvolit ovládání markýzy na motor s vypínačem nebo používanější dálkový ovladač. Nechceme, aby Vás náročnější způsob ovládání donutil k řidšímu používání.

 

Vaše terasa jako další obytný prostor

Motorový pohon markýzy Vám umožní využívat automatické funkce. Instalace slunečního čidla zajistí ochranu interiéru před nežádoucími účinky slunečního záření. Větrné, případně otřesové čidlo zabrání poškození markýzy před silným větrem. A samozřejmě se výrazně zvýší komfort ovládání zejména v případě, že použijete bezdrátové dálkové ovládání. Jedním dálkovým ovladačem pak můžete kromě markýzy řídit osvětlení, tepelné zářiče a další zařízení. Díky tomu se z terasy stane další obytný prostor.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Dotace na fotovoltaiku

Jak je to s dotacemi na fotovoltaické systémy v České republice? Jakou část nákladů vám pokryjí a kdy na ně máte nárok? Přečtěte si více v následujícím článku.

Jak řešit velkoformátové látkové stínění? Jednou z možností jsou japonské stěny

Pokud potřebujete zastínit velkou plochu, kterou může být např. váš obývací pokoj nebo ložnice a chcete přitom využít moderní a elegantní stínicí techniku, tak japonské stěny jsou pro vás to pravé ...

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (4. díl)

Tímto dílem uzavíráme sérii článků od pana architekta Petra Brandejského. Zaměřil se na světové strany a stínění, vše doplnil názornými grafikami. Tak se vrhněte do čtení...

 

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.