zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Základní rozdíl mezi látkovou roletou a klasickou žaluzií je ve způsobu stínění a možnosti regulace světla. Lamely horizontálních žaluzií jsou naklápěcí a umožňují tím regulaci intenzity světla vstupujícího do místnosti, zatímco u látkových rolet regulace světla je možná jen povytažením, případně spuštěním rolet. U horizontálních žaluzií je možné podle potřeby lamely naklápět a zároveň vytahovat.

Pokud nejste zastánci horizontálních žaluzií ani klasických rolet, určitě se vám zalíbí látkové duorolety, označované také jako rolety „den a noc“. Duorolety spojují krásu rolet a praktičnost žaluzií. Množství příchozího světla do místnosti korigujeme nastavením poměru překrytí dvou látek s různou propustností. Duorolety nastavené na „denní režim“ nahradí záclonu a v „nočním režimu“ budou fungovat jako závěsy.


Petra Šenková




Jsou vhodné žaluzie do vlhkého prostředí?

Snad v každém domě či bytě se řeší tato otázka. V koupelně, prádelně či u bazénu. V těchto místnostech je nesmírně vlhko...

Byli jsme na ČT1 v pořadu Polopatě a máme pro vás záznam

Dostalo se nám nabídky účasti v pořadu na ČT1. Byla to pro nás velká příležitost. Tak jsme se jí hned chopili a ve vysílání představili krásnou pergolu Artosi. Nestihli jste nás v přímém přenosu? Nevadí. Máme tu pro vás záznam.

Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.

Nová varianta provedení žaluzie Cetta – Flexi systém

Venkovní žaluzie Cetta patří mezi oblíbený typ venkovního stínění. Jejich lamely ve tvaru písmene „C“ jsou nabízeny v několika variantách. Na našem e-shopu k žaluziím Cetta 80 a Cetta 65 přibyla nová varianta a to Cetta 60 Flexi.