zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát? 

Stínící technika instalovaná z venkovní strany má mnohem větší účinnost než obdobné stínění z vnitřní strany. Venkovní roleta dokáže zachytit až 95 % slunečních paprsků a narozdíl od vnitřní stínicí techniky zlomí sluneční paprsek ještě před tím, než dopadne na okenní sklo. Látky screenových rolet část sluneční energie absorbují a část jí odráží.

Venkovní roleta

Nejenom hliníková, ale také látková venkovní stínicí technika má značný vliv na tepelnou regulaci. Hliníkové rolety jsou neprůhledné, proto při zatažených roletách přes den je nutné svítit. Naopak u venkovních screenových rolet, díky moderní technologii látek, máme v místnosti dostatek přirozeného světla a ještě vidíme ven.

screenove rolety

Venkovní žaluzie umožnují plně regulovat přístup světla do místností. Venkovní žaluzie šetří náklady na klimatizaci, účinně chrání před horkem a díky pohyblivým lamelám v místnosti není tma, ale tlumené světlo.

Venkovní žaluzie


Petra Šenková




Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Jak jsem nakupovala látkové rolety přes e-shop

I žena dokáže do svého domova sama vybrat, vyměřit, nakoupit a namontovat látkové rolety, tak aby nejen ladily k interiéru, ale také perfektně stínily. Nevěříte? Podívejte se na náš článek, dokážeme vám, že to není nic neobvyklého ani těžkého.

Podzimní péče o exteriérovou stínící techniku

S přicházejícím studeným počasím nastává čas pravidelného podzimního úklidu, k němuž neodmyslitelně patří i úklid zahrady a okolí domu. A protože je podzim svými teplotami ideálním obdobím pro mytí oken, měli bychom se spolu s nimi zaměřit i na čištění a pravidelnou údržbu stínící techniky. V dnešním článku se zaměříme na péči o exteriérovou stínící techniku a sítě proti hmyzu.

Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.