zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

7 důvodů proč pořídit robotickou sekačku

Využití robotických sekaček na trávu přináší řadu výhod, které činí péči o zahradu jednodušší a efektivnější. Od úspory času až po vynikající vzhled trávníku, tyto moderní pomocníky lze považovat za skvělou investici do kvality a pohody vaší zahrady.

Zde jsou hlavní výhody využití robotických sekaček:

1 - Úspora času a energie

Robotické sekačky pracují samostatně a vyžadují minimální lidský zásah. Po nastavení programu a hranic pracovního prostoru dokážou o trávník pečovat bez vaší pomoci. To znamená, že místo trávení hodin ručním sečením trávy můžete tento čas věnovat jiným aktivitám.

2 - Vynikající vzhled trávníku

Díky pravidelnému sečení udržují robotické sekačky trávník v perfektním stavu. Sekačky Mr. Grass sečou trávu na nižší výšku ve srovnání s tradičními sekačkami, což podporuje hustotu a zdravý růst trávy se silnějším kořenovým systémem. Uniformní výška sečení navíc zaručuje, že váš trávník bude vypadat udržovaně a atraktivně. 

Kromě sečení jsou všechny naše sekačky vybaveny funkcí mulčování. Při této činnosti je posečená tráva rozptýlena zpět na trávník a působí jako přírodní hnojivo, které poskytuje trávníku potřebné živiny. Nelze opomenou ani „bezstopkový režim“, kdy robot seče rovnoměrně a nezanechává viditelné stopy nebo dráhy na trávníku.

3 - Méně práce s údržbou

Na rozdíl od tradičních sekaček vyžadují robotické sekačky méně údržby. Nejsou potřeba pravidelné návštěvy servisu pro ostré nože nebo čištění po každém použití, což šetří jak váš čas, tak peníze.

4 - Ekologická volba

Robotické sekačky jsou obvykle poháněny akumulátorem, což znamená, že produkují méně hluku a emisí ve srovnání s benzinovými sekačkami. Je to tedy šetrnější volba pro životní prostředí.

5 - Bezpečnost a bezpečnostní funkce

Moderní robotické sekačky Mr. Grass jsou vybaveny řadou bezpečnostních funkcí, jako jsou senzory, které detekují překážky, strmé svahy nebo změny terénu. V případě sekaček AI1000 a AI1600 detekuje systém i pohyblivé překážky díky ultrasonický senzoru a zvládne zastavit a změnit směr ještě před dotekem překážky. Pokud je sekačka zvednuta nebo převrácena, nože se okamžitě zastaví. V případě, že sekačka AI500 narazí na překážku, automaticky změní směr díky nárazovému čidlu. 

6 - Flexibilita a adaptabilita

Díky pokročilým algoritmům a navigačním systémům se robotické sekačky dokáží přizpůsobit různým typům a velikostem trávníků, včetně složitých zahrad s překážkami nebo svahy.

7 - Skvělý pomocník pro alergiky na trávy

I toto je jednou z velkých výhod robotických sekaček. Díky naprogramování mohou trávník sekat v době, kdy nejste doma. Omezíte tak vystavení sebe nebo svých blízkých alergenům, které se uvolňují a rozptylují při sečení. Množství alergenů se také snižuje díky pravidelnému sečení trávy na nízkou výšku.

Investice do robotické sekačky může znamenat významnou úsporu času a energie při péči o zahradu. S její pomocí získáte nejen vynikající vzhled trávníku, ale také přispějete k ochraně životního prostředí. Díky pokročilým technologiím a bezpečnostním funkcím je používání robotických sekaček nejen efektivní, ale také bezpečné.


Petra Šenková




Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.

Křivý chod žaluzie nebo špatné naklápění lamel? Poradíme, jak to vyřešit

Připravili jsme pro vás další dva jednoduché postupy na opravu dvou běžných závad interiérových žaluzií.  Opravy nejsou složité a nepotřebujete k nim žádné speciální nářadí. K opravě vám postačí běžné vybavení domácnosti.

Jak řešit velkoformátové látkové stínění? Jednou z možností jsou japonské stěny

Pokud potřebujete zastínit velkou plochu, kterou může být např. váš obývací pokoj nebo ložnice a chcete přitom využít moderní a elegantní stínicí techniku, tak japonské stěny jsou pro vás to pravé ...

Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.