zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

8 důvodů, proč si do pergoly pořídit screenovou roletu

Konečně je tu opravdové léto - prvních pár teplých dní za námi a mnoho nás čeká v následujících měsících. A s tím je pro mnoho z nás spjatý pobyt na zahradě či terase. Je příjemné se nechat hřát slunečními paprsky, ale mnohdy potřebujeme stinné místo, kam se před nimi naopak schovat. 

Pergola jako neodmyslitelný doplněk zahrady

Tím pravým místem pro relax bývá pergola. Ať už se rozhodnete pro pergolu dřevěnou, hliníkovou nebo třeba bioklimatickou pergolu, kterou v naší nabídce najdete pod názvem ARTOSI, zaručeně nebudete litovat. 

bioklimatická Pergola

Pergola vám totiž poskytne přístřeší a při správné volbě konstrukce střechy vás ochrání nejen před sluncem, ale i před deštěm. V případě naší pergoly máte navíc díky polohovatelným lamelám možnost i jen částečného stínění. Více si můžete přečíst v článku věnovaném této pergole.

Víme, jak ji vyšperkovat k dokonalosti

Pokud však trávíte pod pergolou více času, s největší pravděpodobností vám pod ni pronikají buď ranní nebo odpolední nižší paprsky. Abyste si pobyt zpříjemnili, doporučujeme zakoupení screenových rolet do pergoly. 

screenové rolety do pergoly

Mezi největší výhody rolet patří:

1) Zajistí soukromí a přitom nebrání výhledu - díky speciální technické tkanině vám umožní výhled do okolí (cca 80 % průhlednost podle výběru látky), ale směrem dovnitř kolemjdoucí téměř neuvidí (cca 40 - 60 % dle látky). Výhled vám tedy zůstane, ale zajistíte si tolik potřebné soukromí.

2) Skvělé termoregulační a stínící vlastnosti - screenová roleta část bočních slunečních paprsků odrazí, případně pohltí a zamezí tak přehřívání prostoru za roletou a zastíní prostor. Umožní vám tak relaxovat pod pergolou v ranních i podvečerních hodinách a vždy si přizpůsobit zastínění přesně podle polohy slunce.

3) Poslouží jako ochrana před větrem - ve stažené poloze je roleta odolná proti větru (díky bočnímu vedení, rolety patří do 6. stupně odolnosti proti větru, což odpovídá rychlosti větru až 39 - 49 km/h) a minimalizuje tak rychlost a sílu větru. Při stažených roletách bude pocitová teplota vždy výrazně příjemnější - ať už budete sedět pod pergolou na jaře, v létě ve večerních hodinách, nebo třeba na podzim. Výhodou je i udržení pořádku pod pergolou (při stažených roletách se nebude nafoukávat listí ani prach a jiné nečistoty ze zahrady). Více informací i ukázku s pomocí akcelerometru uvidíte ve videu. 

4) Ochrání vás před deštěm - pergola poslouží jako ochrana nad vámi, rolety pak z bočních stran. Díky roletám je tak možné pod pergolou nechávat nábytek i včetně polstrování a další vybavení, které zůstane v suchu.

5) Zabrání vstupu nezvaným zvířecím hostům a vletu otravného hmyzu - prostor pod pergolou na terase se dá v chladnějších měsících využívat jako druhá lednička. Díky roletám se nebudete muset obávat nezvaných strávníků, kteří si často se zakrytím kastrolu nebo mísy dokáží poradit. Zároveň stěna vytvořená z rolet funguje i jako alternativa sítí proti hmyzu.

6) Jednoduchost montáže - montáž zvládnete svépomocí. Namontuje se horní profil a do něj se pak roleta zacvakne. V pár krocích máte i s bočním vedením hotovo.

7) Výrobní rozměry - roletu vám můžeme vyrobit až do plochy 13,5 m2.

8) Velký výběr barev látek i konstrukce.

hliníková pergola záhradní

Díky bočním screenovým roletám posunete vaši pergolu na top level. Žádné boční sluníčko, žádný vítr, žádný déšť, žádné otravné pohledy sousedů. A můžete ji využívat celoročně.


Petra Šenková




Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Stínění na chaty a chalupy

Mnozí z nás už teď trávíme víkendy nebo i jiné dny volna na chatě či chalupě. Blíží se nejspíš velmi teplé léto a proto přichází na řadu probrat možnosti stínění našich druhých domovů.

S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Horizontální žaluzie nebo látkové rolety?

Je to velmi často probírané téma. Když zvažujete interní zastínění oken, toto jsou dvě nejčastěji volené varianty. Jaké jsou jejich výhody?