zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

bioklimatická pergola

Co je to bioklimatická pergola?

Hliníková pergola Artosi má střechu tvořenou naklápěcími lamelami, které můžete polohovat v rozmezí 0° - 130°. Díky tomu vpustíte dle potřeby pod pergolu nejen sluneční paprsky, ale také čerstvý vzduch. Díky cirkulaci čerstvého vzduchu tak nedochází k přehřívání prostoru pod pergolou, jak je tomu například u klasických pergol se skleněnou nebo polykarbonátovou střechou. Lamely jdou i úplně uzavřít a pergolu tak můžete využívat i během deště. 

Výhodou je i možnost rozdělení střechy na více sekcí. Každou z nich pak můžete zvlášť naklápět - pod jednou částí můžete například i grilovat a kouř bude plynule odcházet a pod druhou částí se mohou na vynikající pokrm těšit ve stínu vaši hosté. Konstrukce pergoly je vyrobena z extrudovaného hliníku a barevně je možné ji sladit s okny nebo nábytkem.

Další klíčové informace o bioklimatické pergole Artosi se dozvíte v následujícím videu, kde výhody pergoly rozebírá pan Štěpán Hejda.

Je libo navíc rolety nebo osvětlení?

Pergoly Artosi jde lehce dovybavit i doplňky, jako jsou praktické screenové rolety nebo LED osvětlení. Rolety si můžete při objednání navolit jen na některé strany pergoly, nebo ze všech stran a chránit se tak podle potřeby proti ranním nebo večerním paprskům.

hliníková pergola

LED osvětlení bývá integrováno v lištách na profily pergoly. Díky tomu vám pergola bude skvělým parťákem nejen ve dne, ale také večer po setmění.

Jak pergolu sestavit?

Prvním krokem je zadání všech potřebných rozměrů a výběr barev a doplňků (jako jsou například screenové rolety nebo LED osvětlení) na našem e-shopu a odeslání objednávky. Pergolu vám vyrobíme pak na milimetr přesně a doručíme k vám včetně přehledných montážních manuálů.

I když se může montáž zdát na první pohled náročná, zvládne ji každý nadšený kutil. Postup montáže je přehledně zachycen a popsán ve videu:

Jak sami můžete ve videu vidět, montáž opravdu není nijak technologicky náročná a s pomocí pár rukou navíc máte za pár hodin hotovo.

VYBRAT PERGOLU

 

 


Petra Šenková




Textil na terase: jaká by měla být látka pro markýzu?

Ať už máte k dispozici balkon, terasu, nebo rovnou celou zahradu, vždy musíte promyslet, jak do prostoru vhodně umístit venkovní nábytek a jaké zvolit venkovní stínění, aby vám bylo příjemně.

Betonové bloky vs. hliníkové konstrukce pro fotovoltaické panely na ploché střeše

Výběr správné konstrukce pro instalaci fotovoltaických panelů na plochou střechu je klíčovým faktorem při využívání solární energie. Mezi dvěma zmíněnými typy konstrukcí - betonovými ENBRAbloky a hliníkovými konstrukcemi, existují významné rozdíly. V tomto článku se zaměříme na výhody betonových bloků.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?