zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak si správně zvolit stínění do střešních oken

Zážitek z nákupu: stínění do střešních oken nabízí přes 200 barevných variant

Střešní okna + žaluzie (rolety) patří neodmyslitelně k sobě. Vhodně zvolené stínění do střešních oken sníží teplotu ve vašem podkroví klidně i o několik stupňů Celsia a navíc k tomu skvěle vypadá. Aby ne – vždyť si můžete vybrat z velkého množství barevných odstínů!

Jednodušší už to být nemůže

Koupě stínění do střešních oken je až neuvěřitelně jednoduchá – většina oken má totiž standardizované rozměry, takže stínění koupíte přesně na typ svého okna. Platí to pro všechna střešní okna firem Dobroplast, Fakro, Langer, Prima Fenestra, Okpol, Rooflite, Velux, Roto a Zíma. U těchto stačí najít na okně štítek, z něho opsat kód okna, a podle něj pak koupit roletu nebo žaluzii v požadované barvě.

Jestliže máte okno od jiného, než uvedeného výrobce, pak vás čeká měření. Ani to však není žádná raketová věda – vezměte do ruky svinovací metr a přeměřte rozměry u skla a u rámu okna. Stínění pro vás vyrobíme přímo na míru.

Dost bylo měření – pojďte k tomu zajímavějšímu. Čím přesně můžete svá střešní okna osadit?

Žaluzie: obrovské spektrum možností

 


Žaluzie do střešních oken

Žaluzie do střešních oken se na první pohled neliší od žaluzií klasických, ale jeden rozdíl mezi nimi přece jenom je. Při detailnějším zkoumání si všimnete, že po stranách vedou hliníkové lišty. Nejsou tu náhodou – lišty zabraňují průniku světla po stranách okna a zaručují tak dokonalé zastínění.

Všechno ostatní je osvědčená klasika, kterou nejspíš dobře znáte z horizontálních žaluzií. Lamely žaluzie ovládáte jezdcem na vodící liště nebo otočným kolečkem na horní liště (ke kterému si pořiďte i ovládací tyč, pokud máte okno hodně vysoko). Můžete je mít úplně vytažené, úplně stažené nebo na jakékoliv pozici mezi těmito extrémy. A naklápěním lamel regulujete, kolik světla do místnosti pustíte.

Za zmínku stojí i barevná škála. Ačkoliv není tak bohatá, jako u rolet nebo plissé, jen u nás pořídíte žaluzie až v 50 barevných odstínech – nejčastěji stříbrné, šedé a hnědé. Určitě si vyberete.

Rolety: pro absolutní pohodlí



Rolety na rozdíl od žaluzií nejde naklápět, můžete je „pouze“ vytahovat a stahovat do libovolné pozice. Absence naklápěcích lamel má však také obrovskou výhodu – rolety díky celistvé ploše perfektně zatemňují.

Jen na našem e-shopu si můžete vybrat ze tří kategorií látek, z nichž absolutní většina má nulovou propustnost světla. Pokud chcete ve svém podkroví vytvořit útulnou místnost na spánek či odpolední odpočinek, rolety na střešní okna jsou k tomuto účelu naprosto ideální. Na výběr pak samozřejmě máte i látky s vyšší propustností.

A to ještě nemluvíme o barvách. Jelikož jsou rolety vyrobené z látky, pořídíte je v prakticky v jakémkoli myslitelném barevném provedení. Jen u nás jich máme na výběr 51 – a zastoupeny jsou v nich všechny základní barvy.

 

Plissé: elegantní dáma pro náročné


Plisé se od žaluzií a rolet liší hlavně ve vzhledu – na rozdíl od svých sourozenců nemá boční vodící lišty, lamely jsou zde vedeny v pevném ocelovém lanku. Plisé tak působí velmi elegantně – skvěle se vyjímá hlavně v dřevěných oknech s masivním rámem.

Dokonalý vzhled plissé dokreslují elegantní systém skládání látky a hlavně obrovská barevná škála. Na našem e-shopu najdete 70 barevných odstínů, ze kterých si jednoduše nejde nevybrat.

A je to – teď už víte všechno podstatné. Pusťte se rovnou do nákupu – anebo nám v případě dotazů napište na info@labona.cz. Odpovíme každému.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Prefabrikace ve stavebnictví: Překladový Purbox jako klíč k efektivitě a rychlosti

V éře, kdy se moderní stavebnictví neustále vyvíjí směrem k větší efektivitě a rychlosti, přichází prefabrikace jako klíčové řešení. Překladový Purbox od společnosti Labona.cz stojí v popředí této inovace, ukazující, jak může být jednoduchý produkt revolučním prvkem ve stavebním průmyslu.

TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru.

 

Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.

Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?