zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaké jsou hlavní rozdíly u pergoly ARTOSI oproti konkurenčním bioklimatickým pergolám?

Během uplynulého roku jsme měli možnost se zúčastnit 3 velkých veletrhů a projít si tak více konkurenčních pergol. Článek nemá sloužit k hanění cizích produktů, ale k vyzdvižení výhod a kladů pergoly ARTOSI. Pokud se chystáte na koupi bioklimatické pergoly na vaši terasu a plánujete si projít více prodejců, zaměřte se na následující body. 

Způsob a rychlost otáčení lamel

Někteří výrobci využívají pro pohyb lamel táhla, která otáčí lamely. Táhla jsou na lamelách stabilně připojená a proto i při naklopení střechy tak, aby propouštěla maximum slunečních paprsků tato táhla stíní. Zároveň se jedná o méně estetický způsob. Je zde více „obnažených“ spojů, kde může docházet k poruchám a trhanému chodu. Naklápění lamel bylo v porovnání s naší pergolou výrazně pomalejší.

Pergola ARTOSI má lamely ovládané pomocí pohonu v jedné straně profilu střechy. Nejsou tak viditelná žádná lanka, táhla ani jiné ovládací prvky lamel. Díky dostatečně silnému pohonu je také rychlost naklápění lamel plynulejší a tišší.

Naklápění lamel pergol

Rozdělení střešní části na 2 sekce

Velkou výhodou pergoly ARTOSI je možnost rozdělení střešní části na 2 sekce. Každou z nich můžete pak ovládat samostatně. 

Rozdělením na 2 části tak můžete získat různě zastíněný prostor pro posezení a vedle třeba pro grilování, kde pootevřená střecha dovolí vzduchu cirkulovat a odvádí tak kouř z grilu ihned pryč. 

Silnější profily zaručí větší stabilitu i při subtilnější a elegantnější konstrukci

Konstrukce pergoly ARTOSI je vyrobena z hliníkových profilů o síle 4 mm. Díky tomu je možné celou konstrukci vyrobit subtilnější a přitom daleko pevnější a stabilnější. Stojné nohy pergoly ARTOSI mají rozměr pouhých 11 x 11 cm.

Subtilní konstrukce pergoly

Konkurenční pergoly měly stojné nohy i střešní nosnou část vyrobenou většinou z 2,5-3 mm silných profilů a bylo tak zapotřebí vyrobit konstrukci festovnější a mohutnější.

Integrace screenových rolet

Pokud se rozhodnete pro zabudování screenových rolet do pergoly, pak se dívejte na integraci krycích boxů. U pergoly ARTOSI dbáme na čistý design a proto boxy pro screenové rolety lícují s horním profilem i stojnými nohami.

U konkurenčních pergol jsme často narazili na nezarovnané a vystouplé boxy, které kazí celkový dojem.

Zarovnání a sladění krycího boxu s konstrukcí pergoly

Sladění barev konstrukce a krycích boxů pro rolety

Toto byl další velmi častý poznatek - lakování konstrukce pergoly se často neshodovalo barevně s lakováním krycích boxů a vodících lišt rolet. 

Pergolu ARTOSI i screenové rolety dodáváme z jedné dílny a jsou lakovány totožnými barvami. Krásně tak dokážeme sladit obě stínění v jeden celek.

Nastavitelná výška stojek pro montáž

Ne vždy se povede dodržet přesnou výšku a rovnost podlahy a podkladu pro pergolu. U pergoly ARTOSI si jednoduše přizpůsobíte výšku každé stojné nohy zvlášť a pergolu perfektně vyrovnáte.

Integrace elektřiny pro užívání pod pergolou

Pokud si přejete pod pergolou pracovat, nebo využívat jakoukoliv techniku, umíme vám vyvést elektřinu do zásuvek ve stojné noze. 

Vytvoření domácího letního kina

Díky přívodu elektřiny je možné si z prostoru pod pergolou během pár sekund vytvořit soukromé letní kino. Připojíte projektor, stáhnete jednu screenovou roletu a můžete si s přáteli promítat film nebo třeba sportovní utkání vašeho oblíbeného klubu.

Vše od jednoho výrobce

Bioklimatická pergola ARTOSI včetně screenových rolet je vyráběna a dodávána jako komplet od jednoho výrobce, a to renomované české společnosti ISOTRA a.s. Vše je plně kompatibilní, detaily jsou propracované, barvy sladěné a jednotné.

Pokud se půjdete dívat naživo, všímejte si veškerých detailů. Mohou to být maličkosti, ale pro celkovou funkčnost a vzhled mohou mít velký význam. V případě zájmu o pergolu ARTOSI nás neváhejte kontaktovat, nebo se zastavte do našeho showroomu na náměstí v Rosicích.


Petra Šenková




Vystavovali jsme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týden jsme si vyzkoušeli něco zcela nového – vystavovali jsme na stavebním veletrhu Stavotech v Olomouci, který proběhl od 5. do 7 listopadu 2015. Celé tři dny jsme vysvětlovali, prezentovali...

Jak si správně zvolit stínění do střešních oken

Střešní okna + žaluzie (rolety) patří neodmyslitelně k sobě. Vhodně zvolené stínění sníží teplotu ve vašem podkroví klidně i o několik stupňů Celsia a navíc k tomu skvěle vypadá...

5 nejpoužívanějších druhů stínění: Které máte doma vy?

Domov je místo, kde jsme sami sebou, kde si můžete konečně v klidu vydechnout, místo kde se můžeme schovat… Zkrátka místo, kde nechceme, aby na nás bylo vidět. A k tomu slouží stínění oken, které se v posledních letech stalo nezbytnou a samozřejmou součástí domácnosti. Víte,  jaké jsou nejčastější druhy?

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější?