zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Klasické provedení lamel

Jedná se o jednoduchý princip, kdy u klasických žaluzií máme v lamelách otvory, kterými je protažena vodící struna a textilní páska. Při náklonu lamel tak dochází k tomu, že světlo částečně prochází skrze tyto malé otvory do místnosti. Takže ve slunných dnech vám občas, i přes zatažené žaluzie, mohou pronikat slabý paprsky světla do očí.

Celostínící provedení lamel

Celostínící horizontální žaluzie jsou navrženy tak, aby k pronikání paprsků světla skrz otvory pro vedení nedocházelo. Otvory, pro textilní pásku i pro silonovou strunu, jsou umístěny tak, aby při plném natočení lamel do uzavřené polohy byly zakryty další lamelou. Díky tomu vzniká mnohem lepší zastínění místnosti. S celostínícími žaluziemi tak snížíte prostup slunečního záření do vašeho obydlí na minimum a budete moci nerušeně v noci spát, pokud bydlíte na více osvětlené ulici, i relaxovat v příjemném stínu třeba v pravé poledne.

 

 


Petra Šenková




Jak vybrat barvu lamel horizontálních žaluzií?

Interiérové horizontální žaluzie jsou stále nejčastěji užívaný způsob stínění. Chrání před sluníčkem, usměrňují světlo v místnosti a chrání soukromí. Na trhu se nabízí několik typů horizontálních žaluzií, které se od sebe liší způsobem ovládání a montáže, jsou vhodné téměř do všech typů oken. Největší vliv na vzhled žaluzií má barva lamel. Jaké jsou jejich možnosti?

 

 

Rolety den a noc: elegantní a praktické řešení pro moderní domácnosti

V současné době je trendem vytvářet domovy, které jsou nejen esteticky atraktivní, ale také plně funkční a pohodlné pro každodenní život. Rolety den a noc od společnosti ISOTRA dokonale splňují obě tato kritéria, což je činí vynikající volbou pro moderní domácnosti, které hledají flexibilní a stylizované řešení stínění.

Sítě proti hmyzu jaké jsou možnosti s příchozími teplými dny?

Jaro ťuká na dveře a s tím i teplejší dny a častější větrání našich domů, bytů a kanceláří. Okenní a dveřní sítě se proto vyplatí pořídit právě nyní.

Nejoblíbenější druhy interiérového stínění

V dnešní době je stínění do interiéru jedním z nejdůležitějších prvků při zařizování domů a kanceláří. Pomáhá udržovat soukromí a chrání proti slunečnímu záření a vedru, zatímco dodává interiéru styl a eleganci. Mezi nejoblíbenější druhy stínění patří horizontální žaluzie, vertikální žaluzie a látkové rolety.