zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Nejoblíbenější druhy interiérového stínění

V dnešní době je stínění do interiéru jedním z nejdůležitějších prvků při zařizování domů a kanceláří. Pomáhá udržovat soukromí a chrání proti slunečnímu záření a vedru, zatímco dodává interiéru styl a eleganci. Mezi nejoblíbenější druhy stínění patří horizontální žaluzie, vertikální žaluzie a látkové rolety.

Klasika, která neomrzí - hliníkové horizontální žaluzie

Horizontální žaluzie jsou jedním z nejoblíbenějších druhů stínění do interiéru. Jsou k dispozici v různých velikostech, materiálech a barvách, takže lze snadno najít vhodné řešení pro každý prostor.

Hliníkové horizontální žaluzie na kuchyňském okně

Horizontální žaluzie jsou také velmi snadno ovladatelné a lze je jednoduše naklápět a vytahovat pomocí lanek nebo řetízku. Jsou velmi praktické a snadno se udržují v čistotě (pomocí hadříku s vodou a mýdlem).

Blackout nebo jen stínící látkové rolety?

Látkové rolety jsou dalším populárním druhem stínění do interiéru. Jsou vyrobeny z mnoha druhů materiálů, včetně plátna, bavlny a polyesteru, a jsou k dispozici v mnoha barvách a vzorech. Látkové rolety se používají především k zastiňování nebo zatemňování místnosti, ale také částečně pomohou s regulací slunečního záření a vedra. Jsou snadno ovladatelné pomocí řetízků.

Látkové rolety v krémově barvě

Stínění pro velká okna - vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou dalším oblíbeným druhem stínění do interiéru, a to nejen do kanceláří a obchodních prostor. V nabídce je najdete v mnoha barvách a velikostech. Vertikální žaluzie jsou skvělým řešením pro velká široká okna i pro okna a vstupy, která sahají od podlahy až ke stropu.

Vertikální žaluzie v kancelářích

Stejně jako horizontální žaluzie jsou také snadno ovladatelné pomocí lanka nebo ovladače.

Jak vybrat typ a barvu stínění?

Vybrat správný typ a barvu stínění do interiéru není vždy jednoduché. Nejprve si ujasněte, jakou funkci by mělo stínění plnit - chránit před slunečním zářením, dodávat soukromí, izolovat proti teplu a hluku? Dále je třeba vzít v úvahu také umístění okna a jeho velikost. Pro velká okna jsou ideální vertikální žaluzie, zatímco pro menší okna mohou být vhodné horizontální žaluzie nebo látkové rolety. Promyslete také materiál, ze kterého bude stínění vyrobeno - hliník, dřevo, plast nebo látka. Každý materiál má své vlastnosti a výhody, takže je důležité vybrat, který bude nejvhodnější pro danou místnost a potřeby.

Plisé žaluzie sladěné s vybavením kuchyně

Zvažte také estetické prvky, jako jsou barvy a vzory, a slaďte stínění s existujícím nábytkem a dekoracemi v místnosti. Pokud je místnost dekorována v neutrálních barvách, může být zajímavé přidat k ní kontrastní barvy stínění. Na druhé straně, pokud je místnost již výrazná, může být lepší zvolit stínění v jedné z barev z existující palety v interiéru. Můžete také sáhnout i po výraznějších trendy barvách a dekoracích, ale mějte na paměti, že trendy se mohou rychle změnit, kdežto stínění budete mít na oknech v řádech více let.


Petra Šenková




Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Styly bydlení - skandinávský a minimalistický (1. díl)

Dnešní doba nabízí mnoho stylů a nápadů, jak si udělat své obydlí co nejpříjemnější. Podíváme se společně na to, jak si můžeme byt či dům vyladit interiérem nebo exteriérem a zároveň ukážeme, jaké stínění je nejvhodnější k danému stylu.

Moderní varianta sítí proti hmyzu

Léto je v plném proudu a s čerstvým vánkem nám bohužel otevřenými okny vstupuje do bytů i otravný hmyz. O čerstvý vzduch však v žádném případě nemusíte přijít, ani není třeba sahat po chemických prostředcích. Vyzkoušejte nejmodernější variantu sítí proti hmyzu – plisované sítě.

Vertikální žaluzie nejlevněji

Jedním z nejoblíbenějším  stínícím produktem jsou vertikální žaluzie. Naši oblibu si získaly díky své variabilitě a přijatelné ceně.