zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.

Na rozdíl od dřevěné varianty nevyžadují pravidelné natírání, jsou vysoce odolné proti poškození a jsou barevně stálé.  Stačí je pouze občas opláchnout hadicí, pokud jsou špinavé. A čas, který na údržbě ušetříte, můžete věnovat sobě, nebo své rodině. Jak ale správně plastové palubky vybrat?

Plastové palubky vybírejte pečlivě tak, aby opravdu měly všechny požadované vlastnosti, které zaručují jejich dlouhou životnost, barevnou stálost a nulovou nutnost údržby. Některé výrobky, levně dovážené ze zahraničí sice upoutají pozornost nízkou cenou, ale ve finále vyjdou finančně dráž. Jejich životnost je totiž omezená, mají slabší stěny a nižší UV stabilitu, takže se mohou zkroutit a vám nezbývá, než je vyměnit za nové. Tyto levnější produkty můžete použít v interiéru, kde materiál není namáhán přírodními vlivy, ale ven se jedná o zbytečně nákladnou investici.

Pečlivě proto zvažte, kam budete materiál dávat a nenechte se zlákat nízkou cenou ve velkých obchodních řetězcích. Měkké materiály, které mají pouze probarvené plasty bez UV stabilizace, brzy vyblednou, a nejen že přestanou být odolné, ale rovněž přestanou být reprezentativní. A to je škoda.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Textil na terase: jaká by měla být látka pro markýzu?

Ať už máte k dispozici balkon, terasu, nebo rovnou celou zahradu, vždy musíte promyslet, jak do prostoru vhodně umístit venkovní nábytek a jaké zvolit venkovní stínění, aby vám bylo příjemně.

Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Venkovní rolety: Stálice, které svou oblíbenost neztrácí

I když už je to delší doba, kdy předokenní rolety zažívaly období své největší slávy, i dnes mají co nabídnout. Časy se sice změnily, ale kupředu šly i materiály a technologie, které z venkovních rolet dělají nejen spolehlivé stínění, ale také designový prvek.