zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokud budu chtít instalovat venkovní žaluzie, je nutné se poradit předem?

V případě, že se rozhodnete instalovat na rodinný dům venkovní žaluzie, je dobré řešit tuto otázku již v projektové dokumentaci. Ideální je příprava překladů nebo podhledů, které se připraví pro následné osazení venkovní žaluzií. V tomto případě systém zajíždí pod fasádu a nesnižuje tak světlost oken. Jde to řešit i dodatečnou montáží venkovních žaluzií. Musíte, ale již počítat, že vám žaluzie ve vytažené pozici zabere nějaký ten centimetr výhledu. Stažený bal venkovní žaluzie zabírá od 12-30cm. Podle provedení a výšky okna. Ideálním řešením je vzájemná komunikace mezi zpracovatelem projektové dokumentace a odborníky.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Proč lidé objednávají stínící techniku? 3. díl: Vertikální žaluzie

Proč lidé objednávají vertikální žaluzie? Jedním z důvodů je, že zastíní větší skleněné plochy, čehož hojně využívají zejména firmy. Vyrábí se z různých materiálů, z nehořlavého, který se vyplatí do kancelářských prostor či z materiálu se skleným vláknem, který zase uvítají alergici. Můžete je namontovat i do prostoru a opticky tak předělit místnost třeba na pracovišti nebo v domácnosti, což je výhodné i tam, kde se dveře nebo dvířka namontovat nedají. Vertikální žaluzie jsou druhým nejprodávanějším produktem interiérového stínění. Důvodů proč tomu tak je, může být celá řada. Jedním z nejdůležitějších může být snadné vyměření a montáž.

Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. 

5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019

S oblibou nákupu přes internet se zlepšuje a roste i pestrost nabízeného zboží. Svou velkou důvěru získaly i kategorie pro dům a zahradu, do které spadá i stínící technika. Jakých je 5 nejprodávanějších produktů sezóny 2019 e-shopu Labona.cz?

Jak zjistit výšku boxu venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou stále žádanějším stínícím prvkem všech druhů budov.  Jejich obliba roste díky schopnosti vytvoření příjemné atmosféry v místnosti, šetří  energie  na vytápění a klimatizaci ,  snižuje   v místnosti hluk z venku, je zajímavým architektonickým doplňkem nejen administrativních budov, ale i  rodinných domků.