zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a my si jich užíváme plnými doušky. O víkendu jsou to také třeba grilovačky a posezení s přáteli. Prostě nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si tyto příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit. Přece jen není příjemné, když vám ostré sluneční paprsky svítí do obličeje v době, kdy jíte. Nebo ostré slunce v podvečer, když už si chcete jen číst a relaxovat.

Možná vás stejně jako spoustu zákazníků napadne si na pergolu pořídit látkové rolety. Na výběr jsou látky mnoha vzorů a barev a cena přívětivá. V tuto chvíli zákazníky přerušíme a řekneme jim, že látkové rolety na pergolu nedoporučujeme.

Látkové rolety jsou určené do interiéru, kde je sucho a látkám nehrozí promočení nebo dlouhodobé vystavení vlhkosti. A že budete rolety mít stažené jen za pěkného počasí a v dešti budou schované? Nápad je to dobrý, ale stále využití látkových rolet v exteriéru nedoporučujeme. Látka v proměnlivém prostředí zvlhne a může zplesnivět nebo se zvlnit.

Správnou volbou pro stínění pergol jsou screenové rolety. Tyto rolety už jsou určené do exteriéru a vlivy počasí jim nevadí. Screenové rolety spolehlivě zabrání, aby vás ostré slunce omezovalo, přitom uvidíte ven, a tak budete mít stále přehled, co se na zahradě děje. Také mají, na rozdíl od látkových rolet boční vedení, takže drží na místě a při větru se nehoupou. Ovšem nezapomeňte, že i screenové rolety jsou především stínicí prvek, a neslouží jako ochrana proti větru.

 

Nabídka screenových rolet

 

Počáteční investice u screenových rolet je vyšší, ale opravdu se vyplatí. Nakonec vás to vyjde levněji, než si každý rok kupovat nové látkové rolety.

rolety do pergoly


Sandra Heierhoff




Jaká je nejjednodušší a nejlevnější varianta plastového plotu?

Soukromí, pocit bezpečí, ale i okrasný prvek – všechny tyto funkce může naplňovat vhodně zvolený plot. Přemýšlíte jaký typ vybrat? Pak nezapomeňte také na další důležité vlastnosti, jako je třeba jeho odolnost a nenáročnost údržby.

Konečně akce po více než roce - stavební veletrh VELETON

V dnešní době je to téměř k nevíře - stavební veletrh v termínu 14. - 16. 5. 2021. Ale je tomu tak. A ještě se na něj dostanete bezpečně z pohodlí vašeho gauče. Je online. Žádné testování, žádné kontroly. Vždyť to je super šance získat odpovědi a vybrat si partnery pro vaši stavbu či rekonstrukci.

 

 

Montáž solárních panelů. Svépomocí nebo odborníkem?

Stále diskutovanější téma a po právu. Fotovoltaika vám zajistí soběstačnost a velkou úsporu v horizontu mnoha let. Jak taková fotovoltaika funguje a jaké jsou možnosti pořízení?

Jak jsem nakupovala látkové rolety přes e-shop

I žena dokáže do svého domova sama vybrat, vyměřit, nakoupit a namontovat látkové rolety, tak aby nejen ladily k interiéru, ale také perfektně stínily. Nevěříte? Podívejte se na náš článek, dokážeme vám, že to není nic neobvyklého ani těžkého.