zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozšířili jsme vzorník screenových látek! Co na ně říkáte?

I letos se po náročné sezóně našemu výrobci podařilo dojednat a naskladnit nové látky ke screenovým roletám. A my jsme z nich nadšení! Připravili jsme pro vás přehled všech screenových látek s jejich vlastnostmi, abyste si mohli snadno vybrat to pravé do vašeho domova.

Co to jsou screenové rolety?

Screenové rolety jsou převážně určené pro venkovní stínění, pro rodinné domy či komerční budovy, ale některé typy jsou vhodné i do interiéru. Tato moderní stínící technika vzrůstá na oblibě, protože má velmi jednoduchý styl, vypadá dobře a je vysoce účinná. Kromě toho, že perfektně stíní, zajistí také příjemnou teplotu v interiéru a optimální světelné podmínky pro práci i odpočinek. V létě výrazně sníží náklady na klimatizaci a v zimě omezí proudění studeného vzduchu na skla oken.

Za skvělé vlastnosti může speciální tkanina

Tkaniny pro screenové rolety se vyrábí speciální technologií ze skelného či polyesterového vlákna, které se často nadále potahuje, aby měl materiál co nejvyšší odolnost proti působení vnějším vlivů – větru, změně teplot a vlhkosti.

Více si tedy tyto látky probereme dopodrobna, abychom věděli, jakou látku zvolit pro váš dům či komerční prostory.

Vyberte si nově z 5 kategorií látek

 

  1. Látka Soltis 86 - NOVÉ

Látka Soltis 86 se dá použít do exteriéru, ale také do interiéru. Je extrémně pevná a omyvatelná, odolná proti vlhkosti. Dokáže zadržet až 90 % slunečního tepelného záření a uspořit až 40 % nákladů na klimatizaci.

- Nehořlavá, antistatická, antialergická a odolná vůči UV záření. Je barevně stálá.

- Propouští nejvíc světla ze všech druhů látek Soltis

  

  1. Látka Soltis 99 – NOVÉ

Látka Soltis 99 je určená pouze do interiéru, je nejlehčí ze všech druhů Soltis (gramáž pouze 270 g/m²). Při namotání na rolovací trubku je tloušťka tkaniny  0,32 mm. Díky speciální povrchové úpravě se snadno dodržuje.

 

  1. Látka Soltis B92 – NOVÉ

Látka Soltis B92 je určena interiérové a exteriérové použití. Materiál je vyrobený z látky utkané z vysoce pevného polyesterového vlákna a povrchově upravené pigmentovaným PVC. Materiál je přepínaný technologií Precontraint ve dvou směrech, která mu zajišťuje vysokou rozměrovou stabilitu a pevnost. Rubová strana je potažená neprůsvitnou vrstvou, která neztrácí a nemění své vlastnosti v průběhu času.

- Absolutně zatemňující materiál, nepropustí sluneční paprsky.

- Na trhu nejtenčí materiál pro venkovní použití, tloušťka 0,55 mm.

  

  1. Látka Soltis B99 – NOVÉ

Látka Soltis B99 je rovněž určená pouze pro interiérové využití a je zpracovaná stejně jako Soltis 99.

- zcela zatemňující materiál

- velmi tenký materiál – tloušťka 0,47 mm.

  

  1. Látka Screen Essential 4005 - NOVÉ

Látka Screen Essential 4005 interiérové i venkovní použití.

- nižší cenová úroveň při zachování standardu kvality

  

  1. Látka Satiné – PŮVODNÍ

Mezi látky Satiné dále řadíme: Satiné Blackout, Satiné Metal, Screen Nature. Látka je ze skelného vlákna, potaženého PVC vrstvou, která zajišťuje prvotřídní stabilitu rozměrů, ochranu před ohněm a chemikáliemi. Odolné proti povětrnostním podmínkám.

Speciální složení má látka Screen Nature, která je vyrobena ze 100% skelného vlákna bez obsahu PVC a halogenů – splňuje tak vysoké nároky na ekologii s minimálním dopadem na životní prostředí.

- je odolná vůči hoření (A2, M0).

 
  1. Látka Soltis – PŮVODNÍ

Materiál je vyrobený z látky utkané z vysoce pevného polyesterového vlákna a povrchově upravené pigmentovaným PVC. Materiál je přepínaný technologií Precontraint ve dvou směrech, která mu zajišťuje vysokou rozměrovou stabilitu a pevnost.

- vynikající tepelně-izolační vlastnosti, barevná stálost (UV stabilita) a odolnost vůči hoření (B1,M1).

 

 

  1. Látka SCR 3005

Látka SCR 3005 je složená z 30% polyesterového vlákna a 70% PVC. Vybrat si můžete ze široké škály barev pro interiérové použití, látka splňuje požadavky na funkčnost, design a optický komfort.

 

 

V jakém provedení můžou být screenové látky?

Screen GW má jednoduchý moderní vzhled a je možné ji mít s bočním vedením v lanku nebo v liště s krycím horním profilem. Alternativou bývá Screen LITE, kterou je možné opět mít ve vedení lanka nebo lišty avšak bez krycího horního profilu. Svým provedením dotváří atmosféru interiéru a doplňuje architektonický vzhled budov. A unikátním je Screen ZIP, která díky vedení látky v bočních lištách podstatně zvyšuje odolnost rolety proti větru a v uzavřené poloze částečně nahrazuje síť proti hmyzu.

K těmto se tento rok v březnu přidali navíc ještě Screen HR, které poskytují pohodlí bez rušivých instalačních prací. Tyto rolety jsou velmi vhodné pro pasivní domy.

Pro spokojenost po mnohá léta stačí vybrat látku s vysokou odolností nebo zvolit moderní či klasický design boxu a máte vyhráno. Velkou výhodou je vyvážená spodní lišta, která vede látku.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?

Jsou vhodné žaluzie do vlhkého prostředí?

Snad v každém domě či bytě se řeší tato otázka. V koupelně, prádelně či u bazénu. V těchto místnostech je nesmírně vlhko...

Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.