zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Srovnání typů a uložení venkovních žaluzií: Dodatečná montáž, podomítková instalace a překladový PurBox

Venkovní žaluzie nejsou jen praktickým doplňkem moderních domů a budov, ale také významně přispívají k jejich estetické hodnotě. Výběr správného typu montáže žaluzií může mít dlouhodobý vliv na vzhled, funkčnost a údržbu vaší nemovitosti. V tomto článku se podíváme na tři hlavní metody montáže venkovních žaluzií: dodatečnou montáž na hotovou fasádu, podomítkovou montáž do purenitových boxů a instalaci purenitového boxu do překladu, abychom vám pomohli vybrat tu nejlepší možnost pro váš domov.

Přehled typů montáže venkovních žaluzií

Každá z uvedených metod montáže má své specifické výhody a omezení. Dodatečná montáž na hotovou fasádu je často volbou pro rekonstrukce, nebo když se pro instalaci žaluzií rozhodneme až po dokončení stavby. Podomítková montáž a instalace purenitového boxu do překladu jsou zase vhodné pro novostavby nebo rozsáhlé rekonstrukce, kde je možné tyto prvky zapracovat přímo do designu budovy.

Dodatečná montáž na hotovou fasádu

Tato metoda je ideální pro situace, kdy se žaluzie instalují až po dokončení fasády. Výhodou je relativně jednoduchá a rychlá instalace. Na druhou stranu, žaluzie mohou být více vystaveny povětrnostním vlivům a mohou narušit estetický vzhled fasády a z hlediska tepelné izolace zde může docházet ke vzniku tepelných mostů. Pro dodatečnou montáž se využívají přiznané venkovní žaluzie a samonosné venkovní žaluzie.

Podomítková montáž do purenitových boxů

Podomítková montáž žaluzií znamená, že jsou žaluzie umístěny do speciálních boxů zabudovaných přímo do fasády.

Tato metoda vyžaduje plánování před samotnou stavbou nebo rekonstrukcí. Výhodou je skvělá izolace bez vzniku tepelných mostů, vysoká estetická hodnota a lepší ochrana žaluzií před povětrnostními vlivy. Prohlédnout tento typ si můžete na stránce podomítková venkovní žaluzie.

Instalace purenitového boxu do překladu

Instalace purenitového boxu do překladu je specifická tím, že box pro žaluzie je integrován přímo do překladu nad okny. Tato metoda je vhodná pro novostavby, kde může být tento prvek naplánován od začátku. Výhody zahrnují opět skvělé izolační vlastnosti, maximální estetickou diskrétnost a ochranu žaluzií. Naopak, podobně jako u podomítkové montáže, je třeba počítat s vyššími náklady a nutností přesného plánování. S tímto prvkem se můžete seznámit na stránce překladový PurBox.

Srovnání metod

Metoda montáže Výhody Nevýhody
Dodatečná montáž na hotovou fasádu Jednoduchá instalace, flexibilita Méně estetická, nižší ochrana, mohou vznikat tepelné mosty
Podomítková montáž do purenitových boxů Skvělá izolace, vysoká estetika, dobrá ochrana Vyšší náklady, složitější instalace - nejprve se instalují boxy, po dokončení fasády pak žaluzie
Instalace purenitového boxu do překladu Skvělá izolace, maximální estetika a ochrana Vyšší náklady, vyžaduje plánování - nejprve se instalují boxy do překladu, po dokončení fasády pak žaluzie

Při výběru nejvhodnější metody montáže venkovních žaluzií je důležité zvážit jak estetické, tak praktické aspekty. Zatímco dodatečná montáž nabízí flexibilitu a jednoduchost, podomítkové řešení a instalace do překladu poskytují efektivnější izolaci, lepší estetický vzhled a ochranu. Vaše rozhodnutí by mělo záviset na specifických potřebách vašeho projektu, rozpočtu a preferencích. Nezapomeňte, že kvalitní plánování a výběr správného dodavatele mohou výrazně přispět k úspěchu vaší investice do venkovních žaluzií.


Petra Šenková




Křivý chod žaluzie nebo špatné naklápění lamel? Poradíme, jak to vyřešit

Připravili jsme pro vás další dva jednoduché postupy na opravu dvou běžných závad interiérových žaluzií.  Opravy nejsou složité a nepotřebujete k nim žádné speciální nářadí. K opravě vám postačí běžné vybavení domácnosti.

Jsou venkovní žaluzie dostatečně odolné proti povětrnostním vlivům?

Veškeré části venkovních žaluzií jsou vyrobeny z materiálů určených do venkovních podmínek. Jednotlivé komponenty jsou testovány na extrémní povětrnostní vlivy.

Ideální stínění do koupelny

Okno v koupelně hraje důležitou roli především kvůli větrání a také kvůli dennímu světlu. Jsou ale situace, kdy je potřeba zajistit soukromí a vybrat vhodný typ stínění, které vás ochrání před očima zvědavých kolemjdoucích.

Léto za námi, aneb co se u nás dělo v posledních měsících?

Někdy ten čas dost neúprosně letí. Neustále se něco děje, pracujeme na plné obrátky a všechno nám přijde, že bylo včera. A ono ejhle, už je to třeba 3 měsíce zpět. Připravili jsme si pro vás proto tento článek, abychom shrnuli, co jsme podnikali v posledních několika měsících, čeho jsme se zúčastnili a na čem pracujeme.