zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vybrat správné žaluzie pro vaše okna?

Sedíte doma a dumáte, jaké stínění by bylo pro váš domov vhodné? Mrkněte se na pár rad v našem průvodci. Snáze se pak rozhodnete pro správný typ.

Průvodce pro svépomocníky: Jak vybrat správné stínění pro vaše okna?

  1. Přesné měření, aby stínění skvěle sedlo

    Nejprve je nutné pečlivě změřit okna. Správné rozměry jsou základem pro výběr žaluzií, které budou dokonale pasovat a efektivně stínit. Měření zahrnuje šířku, výšku i hloubku okenního rámu. U každého stínění najdete na našem e-shopu vždy manuály i videonávody, které vás touto činností krok za krokem provedou.
  2. Výběr materiálu s ohledem na ráz domácnosti

    Vyberte si materiál, který nejlépe odpovídá požadavkům na funkci a stylu vašeho domova. Hliníkové žaluzie jsou odolné a snadno se udržují, dřevěné žaluzie přidávají interiéru teplý a přírodní nádech, zatímco textilní varianty nabízejí mnoho možností regulace světla a soukromí.
  3. Ovládání dle vašich preferencí

    Při výběru ovládání myslete na své potřeby a preference. Máte rádi klasiku a jednoduchost manuálního ovládání, nebo dáváte přednost moderním technologiím, jako jsou motorizované žaluzie ovládané přes chytrý telefon?
  4. Optimalizace pro orientaci okna

    Orientace okna významně ovlivňuje výběr stínění. Pro jižní stranu je důležité mít možnost regulace světla kvůli intenzivnímu slunci, zatímco na severní straně může být důležitější tepelná izolace.
  5. Profesionální rady, když se ztratíte

    Pokud si nejste jisti svým výběrem, nebo čelíte specifickým výzvám, neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu. I krátká konzultace vám může pomoci nalézt ideální řešení přesně pro vaše potřeby.
  6. Časté dotazy a odpovědi pro samostatné řemeslníky

    Využijte zkušeností ostatních svépomocníků. Fóra, diskuzní skupiny nebo webové stránky mohou být bohatým zdrojem informací, kde najdete odpovědi na časté dotazy a inspiraci pro vaše projekty.

Vybaveni těmito tipy a radami, se můžete pustit do výběru žaluzií s jistotou, že vaše rozhodnutí povede k dotvoření domova, kde budete v pohodlí a bude prostě váš.


Petra Šenková




Interiérová roleta s bočním vedením, to je Larra v boxu

Nedávno jsme vám představili novinku v sortimentu látkových rolet – roletu Larra. Nyní vás seznámíme s její další variantou, látkovou roletou Larra v boxu.

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.

Jak si vybrat horizontální žaluzie?

Horizontální žaluzie ideálně vybírejte podle toho, jaké máte okno. Plastová, dřevěná a hliníková okna totiž mají svůj typický vzhled – a ne každá žaluzie na nich vypadá dobře. 

Blíží se mezinárodní stavební veletrh v Praze FOR ARCH 2022

Poslední velká letošní akce, na které se s námi můžete potkat, se blíží každým dnem. Už od 20. září se otevřou brány výstaviště PVA EXPO Praha a vy tak budete moci navštívit stavební veletrh FOR ARCH 2022.