zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jsou venkovní žaluzie dostatečně odolné proti povětrnostním vlivům?

Veškeré části venkovních žaluzií jsou vyrobeny z materiálů určených do venkovních podmínek. Jednotlivé komponenty jsou testovány na extrémní povětrnostní vlivy. Lamely jsou vyrobeny z hliníkové slitiny. Jejich povrch je lakován ve speciální lakovně u našeho dodavatele. Ostatní části venkovních žaluzií jako jsou třeba plechové profily, jsou pozinkovány nebo vyrobeny z hliníku. Žebříčky a textilní pásky jsou vyráběny z vysoce odolných textilních materiálů testovaných pro exteriérové použití. Jejich atesty probíhají v podmínkách -50 až + 65 °C.

Žaluzie je navíc možno opatřit čidly, která v případě nepříznivých povětrnostních podmínek zajistí vytažení žaluzie, a tak zabrání poškození lamel např. silným větrem (80-90km/h). Tyto čidla se doporučují do extrémních podmínek většinou u vysokých administrativních budov na patra 10+.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




TOP 5 Výhod venkovních žaluzií

Venkovní žaluzie jsou nejen velmi praktickým, ale také elegantním prvkem, který doladí celkový vzhled domu. Kromě toho, že spolehlivě zastíní, mají i spoustu dalších výhod, díky kterým v poslední době nabývají na popularitě. Které výhody to jsou?

Snižte cenu za energie ve vaší domácnosti

Cena elektřiny raketově stoupla, situace je nejistá a mnoho společností stojí na pokraji svých možností. Na účtech domácností se najednou objevují nemalé částky nad plán rodinného rozpočtu. Zní to trochu jako hororový scénář, že? Tak se pojďme podívat, jak na zdražení elektřiny alespoň trochu vyzrát.

Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Dotace na fotovoltaiku

Jak je to s dotacemi na fotovoltaické systémy v České republice? Jakou část nákladů vám pokryjí a kdy na ně máte nárok? Přečtěte si více v následujícím článku.