zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?

Neprotápějte více, než je nutné

Okenními otvory uniká v zimě z místností nejvíce tepla. Velmi efektivním řešením, jak tomu zabránit, jsou předokenní rolety, které mohou v zimě zabránit úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Mezi skelnou plochou okna a roletou se vytvoří vzduchová kapsa, která funguje jako izolační vrstva. Úspora tepla se liší podle typu rolet. Pokud v zimě večer předokenní rolety stáhneme a ráno vytáhneme, ušetříme nemalé částky na výdajích za elektřinu nebo plyn. Roleta kromě toho poskytuje také dobrou protihlukovou ochranu.

předokenní rolety

Ovládání venkovních rolet je možné buď za pomocí pásku se samonavíječem, nebo motoricky. Největší komfort zajistí právě ovládání motorické - na dálkový ovladač nebo vypínač. Díky řídicím jednotkám můžeme naprogramovat časy spouštění a vytahování rolet. Při nepříznivém počasí můžeme rolety nechat stažené a tím nejen přispět k úspoře energie, ale také prodloužit životnost našich oken.

venkovní rolety


Petra Šenková




Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety.