zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

S bioklimatickou pergolou máte kontrolu nad tím, kolik světla necháte proniknout do vašeho domova

V posledních letech se bioklimatické pergoly stály velmi oblíbenými. Mnoho lidí však stále váhá nad otázkou, zda tato konstrukce nezastíní přilehlé obývací prostory. Odpověď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnou kontrolu nad tím, kolik světla do vašeho domu necháte proniknout.

Barva lamelové střechy hraje prim

Může se to zdát jako drobnost, ale pro tyto případy našim zákazníkům doporučujeme výběr ze světlých barev RAL pro střechu. Už jen toto vede k výrazně prosvětlenějšímu prostoru pod pergolou, i v zataženém stavu lamel. Zastínění jako takové se nemění, pergola před sluncem chrání vždy stejně. Mění se pouze „zatmavení“ prostoru.

Naklápěcí lamely umožňují regulaci světla

Jedním z hlavních důvodů, proč se lidé rozhodují pro bioklimatickou pergolu, jsou její naklápěcí lamely. Lamely lze pootočit podle potřeby (v rozmezí 0°-130°), takže můžete volit mezi úplným zastíněním a průchodem slunečního světla. Pokud máte obavy z toho, že by pergola mohla zastínit přilehlé obývací prostory, můžete lamely jednoduše naklopit tak, aby do nich světlo pronikalo.

Lamelová střecha

Odraz světla může naopak přisvětlit vaše místnosti

Díky odrážení světla od pootočených lamel může dojít k tomu, že vaše místnosti budou dokonce více osvětlené, než když by pergola vůbec neexistovala.

Běžná praxe s fungováním pergoly ARTOSI

Od našich zákazníků i z vlastních zkušeností víme, jak probíhá běžné využívání pergoly. Vezmeme pro příklad pergolu ARTOSI i se screenovými roletami.

  • Večer se zatahují lamely i stahují dolů screenové rolety. Tím je získáno soukromí pod pergolou a zároveň i pro přilehlé místnosti v domě.
  • Ráno se naopak lamely rozevřou a screeny vytáhnou, takže je i prostor pod pergolou krásně prosvětlený.

Uzavřený prostor pod pergolou

Výhody bioklimatické pergoly oproti jiným řešením

Pokud byste se rozhodli pro pergolu bez pevné střechy (například dřevěné konstrukce), může vám chybět ochrana před deštěm či ostrým sluncem. Skleněné nebo polykarbonátové střechy pergoly mohou sice vypadat esteticky, ale dochází u nich k přehřívání prostoru. Navíc, pokud potřebujete zastínění, musíte často investovat do dodatečných screenových rolet nad plochu střechy. Trapézová střecha může sice poskytnout stín, ale odebírá možnost regulace světla, což může vést k nežádoucímu zastínění přilehlých místností.

Flexibilita a multifunkčnost naklápěcí střechy

Bioklimatická pergola se neomezuje pouze na regulaci světla. Máte také možnost ovlivnit, kolik vzduchu prochází vaší terasou, což je ideální pro ventilaci v teplých letních dnech. A když přijde nečekaná letní bouřka? S bioklimatickou pergolou můžete střechu rychle zatáhnout a ochránit tak před kapkami prostor pod ní.

Závěrem

Pokud uvažujete o investici do pergoly a máte obavy z možného zastínění svých obývacích prostor, bioklimatická pergola je bezpochyby skvělou volbou. Nabízí nejen možnost regulace světla, ale také estetický a moderní vzhled, a zároveň přináší řadu dalších výhod, které jiné typy pergol nemohou nabídnout.


Petra Šenková




Proč solární žaluzie?

Značka ISOTRA vyvinula unikátní solární žaluzii, která šetří peníze, čas i oči.  Nabíjí se totiž ze sluneční energie a díky solárnímu regulátoru se jednotlivé lamely naklápí samy, podle intenzity slunečního záření.  Jak žaluzie ISOTRA ENERGY funguje a proč si ji pořídit?

Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Labona, s.r.o. – dodavatel české stínící techniky, plastových palubek a plotů

Jsme e-shop specializující se na prodej stínící techniky a plastových palubek a plotů. Našimi dodavateli jsou ryze české firmy ISOTRA a.s., STÍN KOVO, s.r.o. a Renol CZ, s.r.o.

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.