zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Vzhled pergoly

Vzhled pergoly závisí především na osobních preferencích. Dřevěné pergoly se díky přírodnímu materiálu hodí téměř do všech zahrad, ve kterých převažuje zeleň, a jsou vhodným řešením pro ty, kteří mají v oblibě přírodní, teplé materiály. Oproti tomu hliník je vzhledově velmi moderním a univerzálním materiálem. Díky široké škále barevných provedení jej lze sladit s jakýmkoli stylem zahradní architektury. 

Odolnost a nároky na údržbu

Z hlediska odolnosti vítězí zajisté hliník. Ten totiž nabízí dlouhou životnost i bez pravidelné péče, bez které se dřevo rozhodně neobejde. Dřevo navíc stále pracuje a postupem času může docházet k jeho praskání a různým tvarovým změnám.

Pořizovací náklady

Dřevěné pergoly bývají většinou tou levnější variantou, avšak hliníkovým pergolám nedokáží konkurovat v oblasti uživatelského komfortu. Předností hliníkových pergol je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat individuálně podle aktuální pozice slunečních paprsků. Lamely lze naklánět od 0° do 130° a tím dokonale regulovat sluneční svit.


Petra Šenková




Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.

NOVĚ: Vyřešte financování nákupu stínění s úvěrem od Swiss Life Select a.s.

Nově zařazená možnost financování nákupu stínění přináší zákazníkům pohodlí a flexibilitu při realizaci jejich projektů. Swiss Life Select a.s. se postará o celý proces financování od začátku až do konce, aby zákazníkům usnadnila cestu k jejich požadovanému stínění.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.

Léto za námi, aneb co se u nás dělo v posledních měsících?

Někdy ten čas dost neúprosně letí. Neustále se něco děje, pracujeme na plné obrátky a všechno nám přijde, že bylo včera. A ono ejhle, už je to třeba 3 měsíce zpět. Připravili jsme si pro vás proto tento článek, abychom shrnuli, co jsme podnikali v posledních několika měsících, čeho jsme se zúčastnili a na čem pracujeme.