zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Klasické provedení lamel

Jedná se o jednoduchý princip, kdy u klasických žaluzií máme v lamelách otvory, kterými je protažena vodící struna a textilní páska. Při náklonu lamel tak dochází k tomu, že světlo částečně prochází skrze tyto malé otvory do místnosti. Takže ve slunných dnech vám občas, i přes zatažené žaluzie, mohou pronikat slabý paprsky světla do očí.

Celostínící provedení lamel

Celostínící horizontální žaluzie jsou navrženy tak, aby k pronikání paprsků světla skrz otvory pro vedení nedocházelo. Otvory, pro textilní pásku i pro silonovou strunu, jsou umístěny tak, aby při plném natočení lamel do uzavřené polohy byly zakryty další lamelou. Díky tomu vzniká mnohem lepší zastínění místnosti. S celostínícími žaluziemi tak snížíte prostup slunečního záření do vašeho obydlí na minimum a budete moci nerušeně v noci spát, pokud bydlíte na více osvětlené ulici, i relaxovat v příjemném stínu třeba v pravé poledne.

 

 


Petra Šenková




SOUTĚŽ: Zodpovězte 3 jednoduché otázky a vyhrajte aku vrtačku!

16. května je den stínicí techniky a my se rozhodli s ním spojit soutěž. Odpovězte na 3 jednoduché otázky a vyhrajte aku-příklepový šroubovák Trotec.

Žaluzie do plastových oken? Komfort a ochrana

Kvalitní plastová okna jsou prakticky bezúdržbová, esteticky příjemná a účinně brání úniku energií. Doplňkem, na který však při pořizování plastových oken nesmíme zapomenout, je také kvalitní stínící produkt.

Rozšířili jsme vzorník screenových látek! Co na ně říkáte?

I letos se po náročné sezóně našemu výrobci podařilo dojednat a naskladnit nové látky ke screenovým roletám. A my jsme z nich nadšení! Připravili jsme pro vás přehled všech screenových látek s jejich vlastnostmi, abyste si mohli snadno vybrat to pravé do vašeho domova.

Objednejte si pergolu teď s 8% slevou

Sezona 2021 pomalu končí a za nějaký čas nás čeká ochlazení a nutné přerušení prací na rekonstrukcích a stavbách. I tento čas však jde efektivně využít a být připraveni na jaro 2022. Objednejte si proto pergolu ARTOSI - my vám na ni dáme slevu 8 %.