zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Získejte komfortní prostředí v podkroví díky stínění střešních oken

Jaro je v plném rozpuku, příroda se probudila k novému životu a pomalu se blíží k létu. Nastal nejvyšší čas, kdy začít řešit ochranu podkroví před přehřátím a prudkým sluníčkem, abychom se v interiéru po dobu teplých letních dní cítili co nejpříjemněji.

Jednou z možných variant je stínění střešního okna. Jak? Nejlepší volbou je venkovní stínění, které zabrání dopadu slunečního teplého záření na sklo.  V naší nabídce naleznete screenovou roletu pro střešní okna. Roleta chrání před přehříváním díky látce – technické tkanině, která je speciálně vyvinuta pro zajištění ochrany proti slunečnímu záření, průniku tepla a zabezpečení optimálního světla v místnosti.

Ve výběru je široká škála látek s různými stupni propustnosti. Bližší vlastnosti látek jsou uvedeny u jednotlivých druhů ve vzorníku u produktu. Zvolením vhodné alternativy tkaniny docílíte ochrany podkroví před tepelným a světelným zářením.  Vyměřená a vyrobená roleta na míru se upevní přišroubováním jejího boxu do oplechování horního rámu. Svou funkci má roleta i v zimě, kdy brání úniku tepla, chrání proti povětrnostním vlivům a hluku z venku.

screenova roleta pro střešní okna

Dalším pomocníkem může být i interiérová látková roleta pro střešní okna. Látka je vedena ve vodících hliníkových lištách, které zabrání průniku světla po straně okna. Náš dodavatel a český výrobce Isotra a.s. má pro většinu typizovaných oken přechodníkové tabulky, díky kterým zajistí výrobu roletky na míru. Stačí vybrat výrobce a model okna, který v podkroví máte.

Pokud konkrétní typ v tabulce oken nenaleznete, nebo si nejste jistí, je třeba provést vyměření. Vyměřuje se viditelná skelná plocha u skla od ostění po ostění, vnitřní rozměr zasklívacích lišt na vrcholech rámu a hloubka rámu.  Podrobnější návod naleznete na stránkách produktu včetně videonávodu. Pro vysoké zatemnění místnosti a získání nízkého propuštění tepla doporučujeme látky z kategorie zcela zatemňující.

screenova roleta pro střešní okna  

Využijte jarního období pro zajištění komfortnějšího prostředí ve vašem podkroví, aby vás blížící se teplé letní dny nepřekvapily. Díky externí stínící technice snížíte teplotu v místnosti a zatažením látkové rolety s látkou blackout si pospíte tak dlouho, jak budete chtít. Brzké ranní sluníčko na vás nedostane.   


Pavel Hrdlička




Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.  

Luxus v každém detailu: rolety a žaluzie na míru pro vaši domácnost

V současné době, kdy každý hledá způsoby, jak svůj domov nejen zútulnit, ale i zvýšit jeho estetickou hodnotu, přicházíme s řešením, které spojuje obě tyto potřeby. Naše kolekce designových rolet a žaluzií na míru vnáší do interiérů jedinečný šarm a zároveň zůstává věrná praktické stránce věci. Přinášíme vám průvodce světem luxusního stínění, kde se potkává vysoká funkčnost s neotřelým designem.

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.